Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Selespeed, nie mogę ruszyć !

Użytkownik Embrion Avatar porki215
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Właśnie wróciłem z autoryzowanego serwisu Alfy. Dodam, że podjeżdżając na ich parking na chwile przestała mi działać skrzynia ale po chwili się obudziła.
    W komputerze nie znaleźli żadnych błędów zrobili następujące czynności:
    - sprawdzili skok tarczy docisku sprzęgła
    - odniesienie tarcz
    - odpowietrzenie sprzęgła
    - autokalibrowanie
    oprócz tego majster wykasował stary soft od skrzyni i wgrał świeży, chwilę pojeździlismy razem żeby skrzynia się uczyła i jak narazie wszystko działa.
    Nie wiem co mam myśleć co to za pizdryk tam siedzi i mi przełącza skrzynie ON albo OFF ;<

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    147

Domyślnie

Dobrze że przynajmniej ASO w mieście daje rade, chociaż z czasem zobaczymy czy dali rade czy nie.

Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Miałem szczęscie w całym tym nieszczęściu bo za 3 tygodnie z pracy w ASO odchodzi jedyny facet który zna się na selespeedach, wziąłem do niego numer więc ewentualnie za jakiś czas potrzebując pomocy będę się mógł do niego zwrócić. Odpukać skrzynia z nowym softem działa bez zarzutu wczoraj jeździłem cały dzień i wszystko pięknie.

Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Niestety problem znowu się pojawił wczoraj Alfa zrobiła mi znowu psikusa, przeszukałem internet i znalazłem wpis kobiety która miała identyczne problemy i po wymianie pewnych czujników wszystko śmiga, poniżej załączam link do tematu.
    Teraz nie wiem jak to załatwić bo chce pojechac do ASO do magika od selespeedów powiem mu co i jak, że znalazłem w necie identyczny przykład i powiem mu co zrobili że już problem nie występuje, ale jak znowu mój komputer nie wywali żadnych błędów to on przecież bez żadnych podstaw nic nie będzie pewnie chciał wymieniać.

Wpis użytkownika Cyzia91:
    http://alfaromeo.auto.com.pl/forum/v...ic.php?t=59817

Macie jakieś rady co teraz zrobić aby zakończyć ten problem a nie co tydzień wstawiać auto do serwisu ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    147

Domyślnie

Pojechać do Poznania??

Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Mogę dwa dni tam przy dużym pechu jechać ale wziąłem pod uwagę taką ewentualność. Szkoda że nie mam rodziny w Poznaniu

Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Fezz chyba się wybiorę do tego Poznania a dokładnie pod Poznań do Lubonia. Meilowałem z gościem z serwisu mówi, że ogarnia temat i robili już takie auta. Pokaże wam co mi napisał:
    "Przy takim roczniku (w przebieg raczej wątpię) może to być kwestia uszkodzeń na siłownikach (zazwyczaj wtedy biegi giną na rozgrzanym oleju), kwestia uszkodzenia czujników raczej mniej prawdopodobna, ale też możliwa. Problemy w hydraulice podają zazwyczaj błędy z czujników... Najlepiej dostarczyć samochód do naprawy, czas naprawy to około 2 -3 dni, po naprawie automat jest regulowany nasadką sprzęgła i przeprowadzana jest autokalibracja."

a w drugim meilu

"Witam,
    udało już się trochę takich pojazdów zreanimować i te samochody jeżdżą od kilku lat.
    Uszczelniacze mam dostępne od ręki, siłowniki się szlifuje, czujniki w razie czego też są, więc nie powinno być problemów.

Naprawa aktywatora - 650 zł
    Demontaż/montaż/kalibracja - 350 zł
    Nowy olej Tutela CS Speed - 65 zł"

Chyba skoczę do tego Lubonia, ciekawe ile to potrwa i zastanawiam się czy wracać do Olsztyna pociągiem czy szukać rodziny w Luboniu

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    147

Domyślnie

To już wiesz co będziesz robił podczas urlopu Zwiedzał Luboń

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał porki215 Zobacz post
    Fezz chyba się wybiorę do tego Poznania a dokładnie pod Poznań do Lubonia. Meilowałem z gościem z serwisu mówi, że ogarnia temat i robili już takie auta. Pokaże wam co mi napisał:
    "Przy takim roczniku (w przebieg raczej wątpię) może to być kwestia uszkodzeń na siłownikach (zazwyczaj wtedy biegi giną na rozgrzanym oleju), kwestia uszkodzenia czujników raczej mniej prawdopodobna, ale też możliwa. Problemy w hydraulice podają zazwyczaj błędy z czujników... Najlepiej dostarczyć samochód do naprawy, czas naprawy to około 2 -3 dni, po naprawie automat jest regulowany nasadką sprzęgła i przeprowadzana jest autokalibracja."

a w drugim meilu

"Witam,
    udało już się trochę takich pojazdów zreanimować i te samochody jeżdżą od kilku lat.
    Uszczelniacze mam dostępne od ręki, siłowniki się szlifuje, czujniki w razie czego też są, więc nie powinno być problemów.

Naprawa aktywatora - 650 zł
    Demontaż/montaż/kalibracja - 350 zł
    Nowy olej Tutela CS Speed - 65 zł"

Chyba skoczę do tego Lubonia, ciekawe ile to potrwa i zastanawiam się czy wracać do Olsztyna pociągiem czy szukać rodziny w Luboniu
    Kolego,
    chyba tak nie za bardzo w porządku, że moją korespondencję z Tobą podajesz na forum???

Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 147 2.0 TS Selespeed

Domyślnie

Dzielę się z ludźmi, którzy chcą mi pomóc nie ma w tej korespondencji nic prywatnego ani nic tajemniczego. Jeżeli Cię to uraziło to przepraszam ale nie uważam tego za poufne sprawy.