Wcześniej mu wywalało, ale teraz jak zawoziłem auto brata do mechanika po dość długim staniu (tydzień stała) to po odpaleniu zaś zaczęła chodzić na 3 cylindry, całym autem szarpało i drgało, dopiero parę razy jak przegazowałem to chwyciło.
Akurat zawoziłem na wymianę rozrządu to mechanik mówił że świece do wymiany i cewki całe popękane, oprócz tej jednej co właśnie na początku wymieniliśmy bo miała przebicie. Check może zaświecić, ale nie musi.
Ja u siebie miałem tak, że raz wyrzucił bład (Motor System coś tam ten zółty) na trasie i potem musiałem jechać powyżej 3 tysięcy bo tak to na 3 cylindry jechał. Po tym jednym błedzie nie rzucał już błędami.
cewki wszystkie w porzadku. panowie, ale mi nic nie wyskakuje. zadne bledy, nie ma roznicy w jezdzie. silnik pracuje idealnie. wiec dajmy spokoj silnikowi. bo kazdu pisze, o trzech cylindrach itp. NIC TAKIEGO NIE MA. ruszanie przypomina jak diesel z lekko uszkodzonym dwumasem. wiec czy to moze byc juz zuzyte sprzeglo? POWTARZAM, ZADNYCH BLEDOW CZY ZMIAN W PRACY SILNIKA.![]()
U mnie bylo tak, ze wyciaglem cewki, rozebralem jen a czynniki pierwsze i poczyscilem te styki - byly uwalone na czarno. Ale jezeli nie miga Ci licznik to raczej cewki nie maja nic do tego, jak i elektryka. Wiec drugi problem, ktorym sie zainteresowalem to fakt sprzeglo, bo potrafilo mi sie zapadac na 2cm i wtedy trzepalo przy ruszaniu - zle łapalo.
W ASO chcieli wymieniac sprzeglo, lub pompe, odpowietrzanie nie pomagalo. Poszedlem na latwizne, wymienilem plyn hamulcowy i ustało.
Ale gdyby to było sprzęgło, to raczej nie miałoby znaczenia, czy silnik jest rozgrzany, czy nie, prawda? Może coś ze ssaniem?
miałem coś podobnego,dziwnie szarpało przy ruszaniu- wymieniłem świece na dedykowane dla tego silnika- 105km eco. i problem ustał .
swiece zalozone sa takie jak producent... mozliwe, ze cos z olejem. wymienie na nowy i zobaczymy czy ustanie. co prawda nie jest to natarczywe a raczej delikatne drganie ale u mnie nie moze byc nawet najdrobniejszego stuku puku, bo mnie to drazni jak nie wiem![]()