Ja kupiłem niedawno 2,0 TS (28.12 2008) . Jak narazie wychodzi niecałe 10 l na 100 km. Ale żona głównie nią jeździ.
Ja kupiłem niedawno 2,0 TS (28.12 2008) . Jak narazie wychodzi niecałe 10 l na 100 km. Ale żona głównie nią jeździ.
W tym tygodniu sprawdzilem spalanie i odziwo sie zaskoczylem wyszlo mi 9.5l/100 w trybie miejskim i to przy twardej nodze :wink:
ale ja Jej nie żałuje niech pije ile chce tylko jeżeli to spalanie okaże się prawdziwe to znaczy że coś mi nawala. jak Ją prowadzę to zapominam o wszystkim a zwłaszcza o ograniczeniach prędkości :twisted: ma moc Mała i z tego pewnie to spalanie.Napisał radooo
Dzisiaj jadę tankować bo już rezerwa się od wczoraj świeci. Teraz pytanko jak najlepiej wlać do pełna? do pierwszego odskoczenia czy dolać jeszcze? Ostatnio świeciła się rezerwa ale weszło tylko 43 litry. chciałbym zalać jednak do 63 minus ta rezerwa.
Dzisiaj sprawdziłem po zatankowaniu do pełna i przejechaniu 100 km do tankowałem 12,3 litrów Pb. Ta sama stacja do tego samego odbicia! Tak więc jak na ścisłe centrum to myślę, że jest OK.2,0 TS 99 r Pozdrawiam!
n Ale sportpack miał seryjne zawieszenie. Z tego co ja wiem przynajmniej.Napisał Alfaauto
Napisał Ferrari-1
No to się zgadza z moim 9.5L/100kmNapisał DeeS
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
zatankowałem i wyszło 13 litrów na 100 więc nie jest źle. martwi mnie tylko zasięg na baku jedynie 360 km. jak jest z tym u was?
Na baku robię spokojnie 600km. Lub troszkę więcej.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
jak jeździsz tylko po duzym mieście to możesz miec taki zasięg.Napisał cin_ek
no duże nie jest bo Legnicę ze wschodu na zachód można w 15 minut przejechać :wink: ale korki się trafiają. Najgorsze to to że zazwyczaj robie małe kawałki do 5 km w jedną stronę. ale znowu mi weszło 48 litrów (poprzednio podałem 4 ale to była błąd) więc wychodzi na to że rezerwa się zapala przy około 15 litrach.
Moja 164 2L V6 Turbo pali w miescie w lecie przy jezdzie matka teresa 10L! Tak. 10L. w zimie ok 12. Srednio przy normalnej jezdzie jak inni kierowcy 9l. I to jest wydaje mi sie dobry wynik. I uwazam ze byl to jeden z najlepszych silnikow Alfy. Jak czytam ze TS 2L lżejszy o ok 200kilo pali srednio 11l ty wydaje mi sie ze alfa cofla sie w rozwoju. 166 2L miasto pali minimum 14l !!!. Wg mnie cos tu nie gra... Nie wspominajac o 2,5 czy 3L. Spalanie odpowiednio 17 i 18 l.w miescie na spokojnie. Przegladajc katalogi i dane tech innych aut doszedlem do wniosku ze alfy piją dużo za duzo. Bo np Audi A4 z motorem 3.0 220km pali w miescie 13,7 wg katalogu. W innych markach o takich silnikach jest podobnie. To skad ta zwyzka +4l w stosunku do 166???Czemu alfa potrzebuje az 4 litrow in plus....