Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [156] wyłączyć VDC...

VV0Lf
    Gość

Domyślnie [156] wyłączyć VDC...

jak w temacie: 156 2,4JTD 20V 2004r
    jak wyłączyć cholerne VDC (może być z ABS)?
    ASR off niewiele daje, bokami latać się nie da dodam że nie działa przytrzymanie ASR dłużej..wolałbym nie rozpinać żadnych złączek (chyba że jest to zupełnie bezkarne, nie będzie nękał mnie jakiś błąd przez następnych 100 odpaleń slilnika )
    w lexusie jest kombinacja klawiszy i pedałów wyłączająca kontrolę trakcji, taki service mode, może zna ktoś aż tak dobrze nasze belle?..
    dodam że szukałem, najlepsze było przy szukaniu frazy: 'wyłączenie VDC' post o Dodzie..., niestety nie doczytałem do konca, wysiadły mi wszystkie kontrole
    pozdrawiam
    Punkt 16 regulaminu brzmi:
    Pisząc o konkretnym modelu, w forach technicznych używaj prefixów przed pytaniem np. [155] Jak wymienić olej?
    Ostrzeżenie: 1-3 pktwiecie może ile w aso kosztuja np takie od GTA?
    MODERATOR

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: wyłączyć VDC...

spróbuj tego :

Potrzebujemy ok. 100m ośnieżonej drogi i trochę odwagi

rozpędzamy się do ~30km/h wyłączamy ASR i zaciągamy ręczny. Jedziemy tak do czasu kiedy komp wypluje błąd ESP czyli ok. 100m. Im większa różnica prędkości pomiędzy kołami przednimi a tylnymi tym komputer szybciej odłączy nam ESP. Później pozostaje nam tylko cieszyć się urokami zimy i osiągami NB.

Aby wrócić do poprzednich ustawień, należy wyłączyć silnik, uruchomić ponownie i przejechać kilka-kilkaset metrów - błąd zniknie.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Doman
    Gość

Domyślnie

czyli teoretycznie mozna podniesc przod auta i na recznym go rozpedzic do jakiejs tam predkosci?
    cos mi sie nie wydaje ale klocic sie nie bede

VV0Lf
    Gość

Domyślnie

moderatorze: przepraszam, zapomniało mi się ops:
    sedicivalv0le: działa wyśmienicie, dziś przetestowałem. zapomniałem ASR off zrobić ale nie przeszkodziło to w niczym, koło 100 metrów na ręcznym(lub więcej: jechałem i jechałem, dopiero za drugim razem mi wyszło) i mamy alarmy od ABS i VDC i zaświecony ASRoff i całe tony zabawy. Nawet abs nie przeszkadza hamować jak mi się podoba Najbardzie obawiałem się czy wygasną alarmy ale po powtórnym odpaleniu i przejechaniu 100m wszystko wróciło do normy. dzięki wielkie
    Doman: oczywiście powinno zadziałać, chodzi o różnicę prędkości między kołami, po przekroczeniu jakieś wartości procentowej komputer stwierdza że ma uszkodzony czujnik i bezpieczniej jest wyłączyć VDC niż interpretować fałszywe wskazania