Strona 20 z 43 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 422

Temat: [156] Zakup - Porady

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Dyskusja z co chwile banowanym kolegą nie ma sensu, gdyż kilkakrotnie już w różnych tematach o LPG wyjeżdża z zakazem parkowania w podziemnych parkingach. Tylko kurna jakoś przez ostatnie kilka lat nie przypominam sobie, abym parkował w owych parkingach. Przestrzeń bagażowa? Dla mnie może nawet nie istnieć. Mało tego butla w koło zapasowe i jakoś dajesz rade.

Ja lubie swoje ciężko zarobione pieniądze i nie lubie ich oddawać państwu w podatkach paliwowych. Jakby PB była po 3 zł to bym pewnie na LPG nie jezdził.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja bym na miejscu kolegi wybrał albo jtd 16V albo V6 lpg

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Ech...smieszni jesteście...chcecie mieć poteżne silniki ale nie stać was na paliwo, to gazujecie, kastrując w ten sposob samochod.... oczywiscie, bedziecie żarliwie udowadniać, jakie to LPG znakomite, auto jezdzi swietnie, w ogole nie czuć różnicy i tym podobne bzdury. Prawda taka, ze z LPG nie masz bagażnika, nie wjedziesz do garażu podziemnego, i tak musisz lać benzynę, dochodzą koszty serwisu LPG i tak dalej.

Słowem: mierz chłopie sily na zamiary: kupuj takie auto, na jakie cie stać, inaczej będziesz rzeźbił, naprawiał u kowala, a potem puścisz w świat złoma....

No a co do 2,4 albo 1.9 i legendarnej "lepszej kultury pracy" to kolejna bzdura: silnik 2.4 jest za ciężki do tego modelu, idealnie pasuje do większej i cięższej 166, a tutaj powoduje podsterownosć auta w trudnych warunkach szosowych, droższe naprawy, większe koszty serwisowania, więcej awarii, szczegolnie zawiechy. Zrobisz lekki czip silnika 1.9 i masz same plusy: auto jezdzi dynamiczniej niz 2.4, mniej pali, jest lżejsze i tansze w serwisie.

Ale pokazać kumplom czy lasce, patrz, jaki mam wieeeelki silnik, to jednak ważniejsze
    Bardzo dobry tekst !!!
    V6 na LPG to PROFANACJA ALFY !!!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Bardzo dobry tekst !!!
    V6 na LPG to PROFANACJA ALFY !!!!
    Buahahaha
    No tak, bo Alfa to takie boskie auto. Fura jak każda inna tyle, że trochę ładniejsza i ze słabym, źle zaprojektowanym zawieszeniem. Zrozumcie to wreszcie i zwińcie ołtarzyki.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

co zatem robisz na forum alfaholików, czyli fanów marki alfa romeo, kolego Barsliw?

Dodano po 2 minutes:

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Dyskusja z co chwile banowanym kolegą nie ma sensu, gdyż kilkakrotnie już w różnych tematach o LPG wyjeżdża z zakazem parkowania w podziemnych parkingach. Tylko kurna jakoś przez ostatnie kilka lat nie przypominam sobie, abym parkował w owych parkingach. Przestrzeń bagażowa? Dla mnie może nawet nie istnieć. Mało tego butla w koło zapasowe i jakoś dajesz rade.

Ja lubie swoje ciężko zarobione pieniądze i nie lubie ich oddawać państwu w podatkach paliwowych. Jakby PB była po 3 zł to bym pewnie na LPG nie jezdził.

No widzisz, a ja codziennie parkuję w takim garażu i potrzebuje w aucie przetrzeni bagażowej. Mam wrazenie, ze większosć użytkowników aut również. Chocby wjeżdzając do centrum handlowego na zakupy.
    Tobie, jak rozumiem, zakupy robi żona, ciągnąc za sobą osiołka bagażowego? Czy moze mama i tata kupują ci zaopatrzenie?
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 26-05-2014 o 11:07 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Jeśli chodzi o mnie to popieram majstra. 2 razy w życiu parkowałem w garażu podziemnym, bagażnika nie używam wcale, wszystko pakuje na tylne siedzenia. Jeśli ktoś chce mieć bagażnik to niech kupuje SW, tam nawet przy dużej butli będzie mógł wpakować pół sklepu. Jednym słowem KRS, Twoje argumenty dotyczą TYLKO Ciebie, bo nie każdy używa bagażnika w takim stopniu żeby butla mu przeszkadzała i nie każdy parkuje non stop w garażu podziemnym. Reasumując dla Ciebie LPG się nie nadaje ale to nie znaczy, że ktoś inny będzie podzielał Twoje zdanie.

P.S. jak słyszę że lpg w alfie to profanacja tej marki, ogarnia mnie żałość. Jakiej marki? Fiata czy opla? Jak by nie było to V6 busso + lpg ma bliżej do sportowego ducha marki niż fiatowskie JTD, z oplowską skrzynią i na oplowskiej płycie podłogowej. Nawet jeśli owo JTD będzie po cipie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    co zatem robisz na forum alfaholików, czyli fanów marki alfa romeo, kolego Barsliw?

Dodano po 2 minutes:

No widzisz, a ja codziennie parkuję w takim garażu i potrzebuje w aucie przetrzeni bagażowej. Mam wrazenie, ze większosć użytkowników aut również. Chocby wjeżdzając do centrum handlowego na zakupy.
    Tobie, jak rozumiem, zakupy robi żona, ciągnąc za sobą osiołka bagażowego? Czy moze mama i tata kupują ci zaopatrzenie?
    Jestem właścicielem obiektywnie postrzegającym markę a nie ślepcem uważającym Alfe za bóstwo. Poza tym korzystam z wiedzy forumowej.
    Daruj sobie takie głupie wycieczki odnośnie tego jak robię zakupy.
    Nie do każdego garażu nie można wjechać i jak napisałem masa aut nie posiada koła zapasowego a jedynie zestaw naprawczy. I uważaj, maja bagażnik. Zresztą zostawiam Cię z Twoimi najwyższymi prawdami i ołtarzem Alfy Romeo

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał barsliw Zobacz post
    Buahahaha
    No tak, bo Alfa to takie boskie auto. Fura jak każda inna tyle, że trochę ładniejsza i ze słabym, źle zaprojektowanym zawieszeniem. Zrozumcie to wreszcie i zwińcie ołtarzyki.
    Z ciekawości zapytam, mimo,ze to inna półka, czy do Ferrari też byś założył LPG ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Ludzie jeżdżą porsche na LPG i jakoś źle się nie czują z tego powodu podejrzewam. Nie rozumiem czemu miałoby to uwłaczać. Jeśli można jeździć samochodem taniej to jaki to jest problem. To jest tylko kwestia ograniczeń w naszych głowach, tylko i wyłącznie.

Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Ludzie jeżdżą porsche na LPG i jakoś źle się nie czują z tego powodu podejrzewam. Nie rozumiem czemu miałoby to uwłaczać. Jeśli można jeździć samochodem taniej to jaki to jest problem. To jest tylko kwestia ograniczeń w naszych głowach, tylko i wyłącznie.
    No czemu nie, są różne konstrukcje

http://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOM