czy ta odchudzona wersja z konca produkcji, mowie o TBI, rowniez za ciężka? Moim zdaniem nie.
czy ta odchudzona wersja z konca produkcji, mowie o TBI, rowniez za ciężka? Moim zdaniem nie.
Owszem jest odchudzona i ma dobry stosunek masy do mocy ale to dotyczy dopiero wersji po FL. Dla przykładu 159 sedan silnikiem 2,4 z roku 2006 waży około 200 kg więcej niż 159 TBi... To jest przepaść, którą czuć np na mokrym rondzie i ogólnie ciasnych zakrętach. Inna sprawa, że zawieszenie też leci przez to dużo szybciej, auto pali więcej, dynamika kuleje itd. Podałem te dwa auta bo mają w miarę porównywalną moc i moment. Natomiast gdyby wziąć 159 SW Q4 2,4 z roku sprzed FL to jeździmy czołgiem ważącym 1780 na pusto! Wsiadamy w 3 osoby i mamy 2 tony... Sam jeżdżę berliną 2,4 i o ile w trasie jest ok, to jazda miejska daje odczuć jej masę.
.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 26-05-2014 o 11:35
Tutaj jest link z danymi z testu jeszcze przedliftingowej z konkurencją http://www.auto-motor-und-sport.de/v...02.html?show=3
Alfa zdecydowanie najcięższa, nawet o 100 kg od vectry i Saaba, z którymi dzieli wspólna płytę i silnik.
Dzisiaj np A4 B8 2.0 TDI wazy już katalogowo 1540 Alfa 2.0 1490, tylko czemu zrzucili ponad 100 kg po 4 latach od premiery auta.
Dodano po 8 minutes:
Z cena sytuacje wygląda podobnie, droższe były tylko BMW, meras i Saab, pod koniec produkcji zeszli do poziomu paska, mendo, tylko dlaczego nie od razu?
Ostatnio edytowane przez RaD Ol ; 26-05-2014 o 11:48 Powód: Dodano
Co za bzdura... co za nierzetelność!!!!!!!
Alfa 159 sedan 1.9 przedliftowa manual waży około 1535 kg!!!!!!
1630 kg waży przedliftowa 2.4 sedan manual z napędem na przednią oś...
Proszę weryfikujcie to co Internet Wam wypluwa... bicie piany na temat wagi 159 jest bezcelowe. Nic z tym nie zrobimy, chyba, że Misiu zamiast chromowanych gadżetów zacznie robic karbonową karoserię![]()
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 26-05-2014 o 11:57
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Weź pod uwagę, ze każde auto z tym samym silnikiem może w zależności od wersji wyposażenia ważyć nawet 50 kg mniej/więcej. Moja 2,4 wedle średniej katalogowej ma ważyć 1650 a na wadze po homologacji z prawie pustym bakiem wyszło około 1690. Na samych kołach może być 30 kg różnicy, więc nie ma się co szczypać o takie szczegóły.
Belfer, moja 2.4 z 3/4 baku 1690 na wadze, z kąd takie rozbierzności?
No ja też mam skóry, felgi 17, koło też pełnowymiarowe, i też mam większość rzeczy. Ale to prawda, te wagi na skupach są często "po tuningu".
Moja z kierowca wazy 1700kg... ilestam paliwa bylo w srodku.
AutoMotor&Sport odwalilo jakas maniane w tych tabelach. Blad jak nic.
Belfer- to co piszesz to racja, ale 100kg to juz jest zbyt duzo, zeby mowic o roznicy wynikajacej z wyposazenia.
1.9 sedan manual wazy w przyblizeniu 1535kg. Koniec. Kropka.
2.4 sedab manual wazy w przyblizeniu 1630kg. Drugi koniec. Druga kropka.
Mowie tu o wersji ze standardowymi kolami i przecietnym wyposazeniu. Bez kierowcy i bez paliwa.
Podsumowujac- wazy mniej wiecej tyle co przecietne auto z segnentu D. A ze jest mniej pakowna...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond