Racja, ale nawet jak właczysz ON, to powinno pokazać na wyświetlaczu grafike tempomatu, że został włączony. To że nie ma wymaganej prędkości by działał nie ma tutaj nic do rzeczy. Przynajmniej u mnie tak było, że pokazywało ikonke ;p
Racja, ale nawet jak właczysz ON, to powinno pokazać na wyświetlaczu grafike tempomatu, że został włączony. To że nie ma wymaganej prędkości by działał nie ma tutaj nic do rzeczy. Przynajmniej u mnie tak było, że pokazywało ikonke ;p
Fakt, ikonka powinna być praktycznie od razu po przekręceniu na ON. Chociaż może się zdarzyć że jej nie będzie jak wyskoczył Ci MCSF. Nie pamiętam tylko czy po pierwszym odpaleniu pokazywała się znowu czy po którymś kolejnym ale wydaje mi się że po zgaszeniu i zapaleniu auta powinna już być.
wystukane tabletem o paluchy![]()
A to nawet nie wiedziałem, u mnie ikona tempomatu włącza się dopiero gdy utrzymuje prędkość. Prędzej po przekręceniu na ON nie ma żadnego znaku.
Wysłane z mojego LG-E975
Czytalem w elearnie ze jak pali sie mcsf to tempomat nie bedzie dzialac. Bedzie widoczny w mes/fes i wszystkie kontrolki sie odlicza, ale sama funkcja nie bedzie aktywowana.
I jak przedmowca - samo wlaczenie tempomatu w 147 nie powoduje pojawienia sie kontrolki, dopiero zadanie predkosci.
Hmmm, moze to dlatego ze zawsze mam ON.... W kazdym razie, MCSF nie pozwoli na utrzymanie predkosci, wg elearna.
a u mnie ponownie zielona ikonka tempomatu sie pojawia (nawet na postoju przy włączonym silniku), słychać że silnik lekko na krótki moment zmienia dźwięk (podobnie jak po włączeniu sprężarki klimatroniku). Jade ok 60km/h, przytrzymuje "+" dobre pare sekund, licząc spokojnie do 10-ciu, i nic sie nie dzieje. Zagadka ;>
Przytrzymaj minus. Powinno zadziałać.