Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Alfa Romeo Crosswagon

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Crosswagon Q4 1.9 JTD 150 KM 2006 r.

Domyślnie

Witajcie koledzy, zakupiłem niedawno swojego wymarzonego crosswagona, pytanie mało istotne zcz nurtujące mnie to czym się różni wersja Progression od Distinictive ? Jak ocenić którą mam ja ? Po drugie w czasie jazdy na panelu środkowym pojawia się komunikat który towarzyszy informujący dźwięk "Attention Limited Range" co to oznacza? Rozrząd miał robiony przy 103 tyś teraz ma 183 tyś, pojeździ jeszcze troszkę czy już muszę to wymienić? Kolejna rzecz to przy bardzo wysokich obrotach kopci na czarno, wiem że mam do wymiany olej i filtry i już na dniach mam to robić, jeżeli po wymianie oleju dalej będzie kopcił czym mam się zainteresować ?

Dodano po 7 minutes:

Podobne pytanie zadałem kilka dni temu, myślałem że post się nie udał ale odnalazłem dziś go ( jestem początkujący ) tak więc o wersję Pro czy Dis już troszkę jaśniejszy mam umysł ale kolejne wypowiedzi mile widziane
    Ostatnio edytowane przez Alex128 ; 28-05-2014 o 22:02 Powód: Dodano

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

wersja Pro od Dis różni sie wyposażeniem a sprawdzisz to wchodząc w program e-per (znajdziesz i sieci linki bodajże z fiat klub polska dobrze działa) tam wpisujesz nr VIN i pokazuje Ci werje wyposażenia nawet z kolorem tapicerki (jak dobrze pogrzebiesz w tym programie).
    a komunikat "Attention Limited Range" oznacza że wg komputera zostało poniżej 50 km zasięgu do skończenia sie paliwa, zatankujesz problem zniknie do momentu osiągnięcia znów głębokiej rezerwy. Ta wartość jest wyświetlana na komputerku p kilkukrotnym wciśnięciu przycisku TRIP który masz w manetce wycieraczek lub kierunkowskazów od czoła i wartość RANGE pokazuje ile możesz teoretycznie przejechać kilometrów na ilości paliwa które masz w baku, jeśli bedziesz miał już dłużej świecącą sie rezerwe to zamiast wartości liczbowej będziesz miał "----" i wtedy będzie pojawiał się dany komunikat.
    Mam nadzieję że w miare jasno to opisałem
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6