Apropos porad przy zakupie i spalania. W niedzielę przejechałem niecałe 300 km zgodnie z przepisami po drogach krajowych (pełno policji...) i komputer pokazał spalanie na poziomie 7,4 litra.
Poniżej 8 da radę ale trzeba się na prawdę pilnować na każdym kroku. Zero frajdy z jazdy. No chyba tylko z tego, że się osiągnęło cel, a potem gaz i przyjemne wciskanie w fotel na 3 i 4.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Zgadza się - taka jazda to katorga.
Panowie do silnika Alfa 159 1750 TBI stosowaliście może ten olej CASTROL EDGE FST 5W-30 5L lub proszę o podpowiedz jaki zastosować ,jako zamiennik zamiast tego jaki stosuje serwis
chlopie wstydu nie masz , do takiego auta taki olej ,fe, poczytaj są setki stron o olejach, zacniejszych i o niebo lepszych niz to co masz ,
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ltr_oleju.html
Ostatnio edytowane przez Cubus00 ; 06-09-2014 o 13:54
Jednak po przeczytaniu kilku opinii bardzo chwala CASTROL EDGE i wskazują ze jest to marka której można ufać . Co do zapytania jest nadal aktualne ale odpowiedzi i porady raczej oczekuje od uzytkownikow Alfy z takim własnie silnikiem 1750 TBI
Jednak poproszę o pomoc profesjonalistę lub na osobe która cos ma do powiedzenia na ten temat na tym forum na pewno jest . Co do lenistwa pracuje dość dużo na pewno powyżej 300 godzin miesięcznie po prostu samochod jest 5 letni a zlikwidowano salon Fiata i Alfy w Płocku najbliższy to ponad 100 km na naprawy jeżdżę Autotraper w Łodzi a olej nie widzę sensu . Co do lenistwa motoryzacyjnego nie interesuje mnie motoryzacja, wiem gdzie wlewa się płyn do spryskiwacza i sprawdza olej i to mi wystarcza.