Witam , mam taki problemik gdy się autko rozgrzej do 90 stopni. to gdzieś przy misce Olejowej , a dokladnie przy korku od dołu zbiera się kropla oleju. Co to może być , może jakiś wąż ma dziurę ? Macie jakiś pomysł czego szukać ;c
Witam , mam taki problemik gdy się autko rozgrzej do 90 stopni. to gdzieś przy misce Olejowej , a dokladnie przy korku od dołu zbiera się kropla oleju. Co to może być , może jakiś wąż ma dziurę ? Macie jakiś pomysł czego szukać ;c
Jesteś pewny że to olej z silnika? Może puszczać uszczelka na korku..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Tak olej z silnika napewno. Może jakiś wężyk jest który mam dziurawy i mi ścieka poprostu , jest tam jakiś taki ?.
Powiem Ci szczerze że nie pamiętam... najlepiej umyj silnik odpal i obserwuj gdzie zaczyna się pojawiać.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Wiem właśnie będe musiał tak zrobić ;c
może nie masz podkładki na korku. i sie poci po gwincie.
A może uszczelniacz wału już puszcza, nie masz zapocenia na misce z prawej strony (od strony rozrządu)?
na korku czy obok korka? jesli na to wykrec korek do 2/3 dlugosci, okreć pakułami na gwint i zakrec. mialem podobnie po tym zabiegu ani kropla nie przedostaje sie na zew. poprostu mam juz wyrobiony gwint
A nie prościej i pewniej kupic korek zastepczy? W kazdym norauto powinni miec. Sprawdz tylko dlugosc i gwint i dobierzesz cos.
Jan
poci się od środka , nie korek jest uszczelniony dobrze .. Zrobię zdjęcie , powiem że miałem simering na wale wymieniany , może coś tam zle zrobili jak składali .