wydaje mi się ze tak. Na alledrogo jest kpl za 900 zł. Myślę ze do nagocjacji![]()
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Jesli chodzi o komfort to nieznacznie twardziej od org jeszcze do akceptacji, tyl jest ok, ale przod mocno nisko. Jak to moj kolega powiedzial musze sie nauczyc jezdzic na takim zawieszeniu.Wyglada super, ale trzeba mocno uwazac
Ale jest to gra warta tzw świeczki?
Zadaj sobie proste pytanie - chcesz autem jeździć bez stresu po polskich drogach, czy dajesz te 2 cm niżej i zaczyna się myślenie "urwę osłonę silnika/wydech czy nie"? Standardowa 159 na 205/55R16 ma już problem z koleinami w niektórych miejscach, obniżenie takiego pojazdu oznacza dla mnie konieczność mocnego wypatrywania jakichkolwiek nierówności na drodze. Sytuację ratuje włożenie dużych kół - 18/19", bo one mają większą średnicę i kompensują nieco obniżenie auta.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
W moim przypadku mam 19 cali,na zime juz uszykowany zestaw 18 cali,bez bicia przyznaje ze przód w mojej stoi cholernie wysoko.Znalazlem tez sprezyny MTS technik ktore teoretycznie obnizaja 25 /20,bo eibach 35 /30.Tylko nieiwem czy warto je kupic,moze ktos ma jakies doswiadczenia?
W mojej okolicy z drogami niejest tak zle ,no ale wiadomo czasem czlowiek gdzies wyjedzie dalej ,a wtedy niechcialby sie cala droge stresowac,urwe cos czy nie
Choc z drugiej strony z kolami jest tak samo.Strach przed 19 byl sporo ,a tutaj mile zaskoczenie bo miedzy 18 a 19 cali naprawde niewielka roznica,moze dzieki temu ze szerokosc opon ta sama.
Stoi przed podobnym dylematem co tyna lato mam komplet 19" na zime 18"...boje sie obnizac auto, gdyz spokojna glowa ze nic mi nie urwie i ze nic nie obciera jest wazniejsza dla mnie niz wyglad. Na 19" auto stoi wysoko, troche jak koza wiec obnizenie by mu pasowalo tylko nie wiem czy -35 na przod to nie za duzo....Ja mam takze obawy ze na tych sprezynach, opony na tyle beda mi obcierac o nadkole przy komplecie pasazerow (opony 235/40/19) jak wjade na jakis prog spowalniajacy...