Mam 2.0 silnik 170 km nie potrafie zejsc ponizej 7 l caly czas w granicach 7-10 nie wiem co jest. Kola 18
a jakie tutaj sprezyny polecice?
-30 da rade,mysle o -300![]()
Jako że też takie sprężyny założyłem, kilka km przejechałem to napisze coś od siebieWizualnie auto wygląda faktycznie o wiele lepiej!! Przód usiadł i to sporo, tył natomiast bardzo nieznacznie. Przed wymianą z tyłu mogłem włożyć 2 palce między koło a nadkole i zostawał delikatny luz, a teraz jak wkładam 2 to jest tylko delikatnie ciasno
Jeśli o komfort chodzi to nie ma gigantycznej różnicy. Czuć co prawda bardziej nierówności poprzeczne czy studzienki, ale jest to mniej więcej taka różnica jak po przesiadce z 16' na 18' czyli naprawde znikoma. Ma pewnie jakieś znaczenie stan dróg po których się poruszam bo od zmiany sprężyn przejechałem prawie 1000km z tego jakieś 80% po autostadach i drogach szybkiego ruchu. W niedziele jak zwykle robiłem trase do Wiednia, jeżdzę przez Czechy a "autostrada" między Olomucem a Brnem pozostawia wiele do życzenia, kto widział ten wie
Na pokładzie 4 dorosłe osoby+bagaże, czasami z tyłu coś obtarło, ale to zdarzało mi się już przy seryjnych sprężynach. Na miejscu zapytałem tylko nieświadomych pasażerów czy zauważyli jakąś zmiane w komforcie/wygodzie i wszyscy zgodnie odpowiedzieli że nie
Jedyne co mnie męczy to jak taki zestaw będzie się sprawował w zimie na 16' kołach i to o czym pisałem kika postów wcześniej czyli jak to się odbije na ogumieniu co jest spowodowane problemami z dokładnym ustawieniem zbieżności/geometri. Jak dla mnie jedyne powody dla których miałbym wrócic do serii![]()
A ile palcy mozesz wlozyc z przodu miedzy opone a nadkole po obnizeniu?to moze tylu niewarto ruszac skoro taka znikoma roznica.?
Witam
AR 156 SW 2.4
Tez mam założone sprężyny EIBACH PRO KIT -30mm (do tego dystanse 16mm) od czterech miesiecy. Auto ZNACZNIE twardsze i niższe. Jak poprzednik pisał z tyłu nieznacznie ale z przodu duzo sie obnizyło. Moim zdaniem falfa jest mniej komfortowa, zwłaszcza przy duzych pędkościach na pofałdowanych(nowych nie zniszczonych) drogach. Tak czy siak jestem zadowolony, wygląd +20koni, auto znacznie lepiej trzyma sie drogi.
dziekuje to tyle
pozdrawiam Artur
Zrobilem wczoraj ok 500 km po drogach roznych: miasto, autostrada, wsie itd Decyzja zapadla zostaja eibachy idzie sie przyzwyczaic. Tylko 2 razy przytarlemProwadzenie w zakretach bajka. Myslalem ze jazda bedzie meczaca ale jest ok.W sierpniu urlop i do zrobienia ok 6 tys km ;] Auto mi spalilo 7,5 l predkosc w porywach 180 km.