Strona 43 z 54 PierwszyPierwszy ... 333435363738394041424344454647484950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

_lukasz_20
    Gość

Domyślnie

o to mi chodzilo dzieki za pomoc , ale szukalem tego i niewidzialem moze dlatego ze wieczorem po pracy i przy piwko to przeoczylem , jesli bylo to gdzies to sorry ale naprawde tego nie widzialem

Kayrol
    Gość

Domyślnie

A będzie wkońcu ten opis ? :?: :|

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Maryjo co się dzieje z Tobą? Daj znak życia najlepiej w postaci opisu montażu nawigacji
    Wreszcie fabryczna navigacja w 166 mówi do mnie po polsku...

henekl
    Gość

Domyślnie

Prosty opis ;
    do wtyczki od nawigacji w bagażniku trzeba połączyć wtyczkę od vdo dayton .
    aby była odłączona wtyczka od nawigacji w bagażniku potrzebne jest zapisanie sygnałów TxD i RxD , jeśli nie to trzeba zostawić te sygnały podłączone do wtyczki .
    Trzeba zrobić układ do odwrócenia synchronizacji z negatyw na pozytyw ( pamiętać o napięciu ).
    Podobna sytuacja jest z głosem i podczerwienią wystarczy pomierzyć i dopasować ( pamiętać o napięciu.) .
    Proszę przeczytać jeszcze raz cały temat wszystkie schematy są dostępne na forum czyli wtyczka w bagażniku jak i wtyczka VDO , a resztę trzeba zrobić i dopasować .
    Myślę że tyle może wystarczy do prostego podłączenia vdo do nawigacji .
    Tyle mogę podpowiedzieć
    Miłej zabawy .

tomcio83
    Gość

Domyślnie

ja to sie zbytnio na "odwracaniu napiec" nie znam ale sadze ze wystarczy zakupic sprzet jaki henekl napisal dac do dobrego elektryka magika i gotowe.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Odgrzeje temat nawi do alfy166,lybry z orginalnym czytnikiem,podłączałem czytnik nawigacji clarion nax9500 i myślę ,że należy to samo zrobić z vdo dayton.Oto po kolei co i jak:
    interesuje nas zielona wtyczka z orginalnej nawigacji -z niej wypinamy piny 8,9,10/RGB/,22,23/Masa kolorów RGB ,Csync/i mamy wizję na ics po wciśnięciu przycisku map.Następnie wypinamy audio 26,13/audio,masa audio/.Pin 3 to sygnał prędkości,pin4 to plus po włączniku wstecznego biegu.Pozstałe piny pozostawiamy w kości i wpinamy z powrotem do orginalnej nawigacji.I oto mamy podłączony nowy czytnik do ics
    Jeśli chodzi o csync z vdo daytona to trzeba odwrócić polaryzację i to wszystko reszta pozostaje bez zmian.Oto kilka zdjęć.Z powodu niezbyt dokładnej mapy /na Polskę/tele atlas projekt zarzuciłem,jednak odgrzebałem na waszym forum z czytnikiem vdo .Myślę że kol henkel zrobił to w ten sam sposób nawet nie ma emulatora orginalnego czytnika gdyż na jego zdjęciach widać skalę powiększenia z orginalnej nawi

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Myślę ,że nie potrzeba żadnej wtyczki za ileś set złotych tylko czytałem ze zrozumieniem co henkel napisał i tu i na /elektrodzie,lancia forum,i etc./Jak ktoś chce i ma czytnik vdo dayton i jest z okolic jelonki to zapraszam i pomogę założyć./501082354/
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 10-05-2009 o 17:06

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Dodam jeszcze,żę w tym samym czasie muzyka może lecieć z ics,sterowanie nawigacją odbywa się za pomocą pilota/nie za pomocą przycisków ics/ z poziomu ics włączamy tylko przycisk map,który powoduje przełączenie obrazu z nowego czytnika.Jeśli kol.henkel jest inaczej to mnie popraw.
    Proszę na szybko schemacik zamiany sygnału csynm na csyncpositive
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 14-05-2009 o 22:24

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

A tak to wygląda w lybrze /jeden z kolejnych czytników nawi/i pytanie do kolegi z forum bmw skąd wziąść program navTweak ,ściągnąłem z rapidshare jednak po uruchomieniu pisze ,że brak jakiejś biblioteki dll?
    Ostatnio edytowane przez jan123456 ; 14-05-2009 o 22:21

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    jelenia gora

Domyślnie

Czyzby alfaholicy zamontowali nową nawigację w swoich 166.Mam jedno putanko .Czym podsłuchać sygnały Rx Tx wychodzące z i do starego czytnika .Chodzi o to aby zrobić emulator starego czytnika,ewentualnie obsługę vdo z poziomu ics do tej pory obsługa odbywa się za pomocą pilota i w ics musimy wcisnąć przycisk map.pytanie do kolegi z forum bmw -czy mógłbys wytłumaczyć jak obsługiwać program navtweak w celu edycji menu