I kwestia "wypełnienia otworu na koło" to jedyna przewaga 235 nad 225 ? Bo gorszej przyczepności i większego ubytku mocy nie należy raczej zaliczać do zalet 235![]()
Moim zdaniem minusów jest więcej:
- spadek osiągów (i będę się przy tym upierał, zwłaszcza elastyczność),
- myszkowanie samochodu w koleinach,
- wzrost spalania (niewielki, ale zawsze),
- dodatkowe obciążenie układu wspomagania kierownicy, które przecież w 159 nie jest niezniszczalne...
Pozdrawiam.
- Rafał
1) Dla mnie "kwestia "wypełnienia otworu na koło" była kluczowa, moim zdaniem 159 na 16" wygląda komicznie (przynajmniej w moim przypadku - Sportwagon)
2) Nie licz na to, że na 225/45/18 będzie palić tyle co na 215/55/16, to samo z "żwawością", spadek mocy będzie tak samo zauważalny jak przy 235. Masz dużą, ciężką 18" felgę.
3) U Węgorza źle to nie wygląda, ale tak jak pisałem wcześniej przy 225/45/18 masz koło o tej samej średnicy co 17" http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Ostatnio edytowane przez JacekPlacek ; 03-06-2014 o 11:15
To dyskusja o wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Wielkanocą, zawsze można dopisać
"a 235/45/18 wypełnią JESZCZE lepiej niż te 17" ups 225/45/18..." skoro "159 na seryjnym zawieszeniu chociaż nie wiem jakie koła byś założył i tak będzie wyglądać jak lektyka..."
btw. kolega loeb666, jest chyba najbardziej miarodajny jeździł/jeździ na obu rozmiarach..
pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez JacekPlacek ; 03-06-2014 o 11:25
A takie pytanie do tych co jeździli na 16 i 18. Czy jest duża różnica w komforcie resorowania pomiędzy tymi kołami? Czy zawieszenie staje się wyczuwalnie twardsze? Teoretycznie tak a ciekawe jak w praktyce to wygląda.
Jest odczuwalna róznica,sam fakt o ilosci gumy o tym swiadczy![]()
roznice czuc, ale nie jest jakas kosmiczna. Na szerszej oponie, auto bedzie stalo wyzej, to tez wazne.