A jest coś takiego jak eibach -30mm? bo ja w katalogu widziałem tylko zestawy -20mm.
poprzednik nawet twierdził że to były 35mm... teraz jeżdżą na spiderze ,on twierdził że to 30mm ...jest gdzieś w temacie ''wysokość zawieszenia '' o tym ,na pewno to nie były -20mm bo moja na nich leżała na podjazd u mechanika nie mogłem wjechać.
tu masz numery tych sprężyn co sprzedałem EW1018001VA i tyl EW1018102HA jak ja sprawdzałem to wyszło że -30mm
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 07-04-2014 o 11:23
Ta... Zebrało się kilku facetów i już dyskusja, który tu ma najwięcej milimetrów...
Spriwell, ja jak każdemu (tak jak wcześniej i mi wspaniali koledzy z tego forum) poradzę Ci, żebyś najpierw się Gtv przejechał. Nie wiem skąd jesteś, ale skołuj sobie kolegów z okolicy, niech Cię chociaż powożą i wtedy się zastanowisz, czy chcesz 2.0, czy V6, czy może w ogóle to auto nie jest dla Ciebie ;) Mnóstwo życzliwych ludzi na forum, a naprawdę jak przed zakupem możesz się przejechać, zobaczyć i poczuć jak to powinno jeździć, poczuć wszystkie możliwości, to chyba nie ma się co zastanawiać.
cały temat przeczytałem i dalej nie mam pojęcia na co patrzeć przy zakupie GTV'ki. Tylko tyle że zwrócić uwage czy są znaczki pininfariny na bokach, a V6 TB to drogi interes bo zaniedbane.
wciąż się wacham GTV 2.0 ts czy 156
Jeśli znajdziesz ewidentną korozję, to warto sprawdzić miernikiem grubość powłoki lakierniczej, bo generalnie gtvki nie gniją, to jest ich zaleta. Jeśli widzisz że tylne koła są pochylone w ten sposób /-\ tzn że musisz od razu po kupnie doliczyć robotę tylnych wahaczy + 1000-1500zł (wymiana tulejek z usługą). Na silnikah TS się nie znam, ale jeśli odpalasz, chodzi równo i nic nie wali, jadąc czujesz że ma moc, to można przypuszczać że jeszcze chwilę nim pojeździsz.
dzieki to już wiem że negatyw w Alfie kosztujeniestety na zadbana V6 raczej kasy nie znajde to trzeba sie zadowolic TS'em
domyślam się że GTV'ka daje więcej radości z jazdy, poprostu o GTV niewiele wiem a o 156 mam kogo sie pytać bo kilku znajomych ma lub miało
Jeździłem wieloma dupowozami i zdecydowanie Gtv to inna liga... zawieszenie dosłownie połyka zakręty, ale na dziurach to jest masakra... Tylko kupując takie auto musisz być tego świadom;] Ja używam Gtv na co dzień więc okazjonalnie to jest prawdziwa frajdao silniku się nie wypowiem bo go nie bierzesz pod uwagę. Tylko się zastanawiam, skoro autko ma być używane od czasu do czasu to bym brał v6... koszta za paliwo w granicach 65-72zl za 100km to nie jest tragedia a odgłos silnika bajka;]
V6 to był mój pierwszy wybór jeśli chodzi o silnik ale dostępność i ceny sprowadziły mnie na ziemię i jeśli ma być GTV'ka to najprędzej TS bo budżet to 10 tyś max.
jeśli chodzi o jazdę po dziurach to przywykłem już do omijania nierówności w asfalcie i do powolnej jazdy po dziurach bo często samochody które fotografuje są mocno zglebione i zachowują sie jak taczki na wybojach![]()
Ostatnio edytowane przez kjanicki ; 03-06-2014 o 22:58