Witam wszystkich
kontrolka jest na obrotomierzu, na dole i świeci sie na pomaranczowo ,ma kszatałt okragły ,w środku jest wykrzyknik i wokól są kreski.raz mi sie zapala raz gaśnie, proszę o pomoc
Witam wszystkich
kontrolka jest na obrotomierzu, na dole i świeci sie na pomaranczowo ,ma kszatałt okragły ,w środku jest wykrzyknik i wokól są kreski.raz mi sie zapala raz gaśnie, proszę o pomoc
sciagnij sobie instrukcje, jesli nie masz, jest w tym dziale
z opisu to kontrolka spalonej żarówki, sprawdz czy gdzies nie spaliła Ci sie jakas
Bylo z 1000 razy na kazdym forum alfy. Hint --> sprawdz rowniez oswietlenie tablicy rejestracyjnej.
Pozdrawiam Rafal
AR 156 SW 1.9 JTD 8V 110KM '00 Cosmo Blu
dzieki![]()
Ale w końcu po to jest forum :wink:Napisał kurczak
Skoro Ci raz gaśnie a raz nie, może masz gdzieś przetarty kabel ob zasilania np tablicy rejestracyjnej-sprawdź sobie to
A nie zapala ci się jak naciskasz hamulec - to wtedy spalony stop
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
jeżeli zapala Ci się w trakcie naciskania hamulca to spalony stop , jeżeli w trakcie wrzucania wstecznego to wsteczny no i niektóre alfy mają taki odchył że czasem gaśnie jedno podświetlenie rejestracji i należy puknąć w zderzak lekko i sie zapali ale prędzej czy później i tak sie migająca żarówka podświetlenia wypali więc poporstu ją zmień majątek to nie jest bo 2 zł i 5 min roboty
Pany ma ktoś schemat z punktami masowymi?
Świeci mi się to cholerstwo i mnie denerwuje. Żarówki wszystkie świecą, licznik podmieniałem jest to samo, w pozycji park za to już kontrolka nie świeci.
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
słychać alfę jak rdzewieje.
Postojowe przód i tył.
Podświetlenie rejestracji.
Te są sprawdzane na początek.
System nie toleruje słabych led'ów.
Naszczęście z S3 mini
przerabiałem to dzisiaj i nie świeciła mi jedna żarówka przy tablicy rejestracyjnej