Witam. Temat wiele razy maglowany itd, ale mojego problemu w sumie sie nie doszukalem czytajac te wszystkie tematy. Otoz przy okazji wymiany sprzegla, mechanik wymontowywal rowniez puszke fitra powietrza i odlaczal overboosta. Okazalo sie, ze wtyczki z pradu nie bylo.. Mechanik ja dorobil i na moje pytanie odbosnie podlaczenia biegonow, uslyszalem, ze jest to bez znaczenia gdzie plus a gdzie minus.. Jest tak rzeczywiscie czy ma to jakies znaczenie jednak ?? Drugie pytanie.. Czy rurka sylikonowa od overboosta wchodzaca do gruszki powinna byc wtxkana z oporem i tak samo z oporem schodzic ?? U mnie jak patrzylem to i wchodzi na trzpien leviutko i svhodzi z niego bez najmniejszego problemu.. Pytam bo od dluzszego czasu mam jakies problemy z moca. Auto ogolnie dosc dynamiczne, ale wydaje mi sie ze powinno byc lepiej.. Poza tym na autobahnie do 170 auto dosc dobrze przyspiesza, ale pozem to juz 'bujanie' i maks osiaga licznikowe 195-200 ale z trudem.. Czxtajac setki tematow, moj silnik tj. Jtd 140 KM powinien jednak lepiej ciagnac, dlatego podejrzewam wlasnie overboosta.. Tym bardziej, ze jakis wielkich ruchow gruszki nie obserwuje.. Pod kompa niestety nie mam jak go teraz podlaczyc bo zostawilem kabelek w gliwicach..
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2