Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 171

Temat: gdzie kupiliscie wasze alfy?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Moja też z Niemców sprowadzona. Jeździła tam w okolicach Hamburga. Nie wiem ilu miała właścicieli ale w książce serwisowej są wpisy z dwóch miast (wszystko bliskie okolice Hamburga). Do Polski sprowadził ją poprzedni właściciel a właściwie jego ojciec, był rok 2005. W lipcu 2007 Alfka trafiła w końcu w moje łapki :twisted: po tym jak moje poprzednie auto (Golf ) zostało skasowane na Zakopiance przez pewną niewiastę. Dzięki niej mogłem zrealizować moje marzenie i kupić Alfę . Poprzedni właściciel mojej Alfki, młody chłopak, trochę auto zajeździł choć było zadbane i bardzo czyste (co dla mnie ogromnie ważne). Niestety technicznie na pierwszy strzał trzeba było wymieniać sprzęgło i robić skrzynię. Ale teraz po prawie dwóch latach w końcu udało mi się doprowadzić samochód do stanu b.dobrego i wszystko działa jak należy.
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie Re: gdzie kupiliscie wasze alafy?

Moja 'alafa' jest krajowa, wystawiona była przez komis dilerski AR , autem jeździł profesor z którym zresztą załatwiałem wszelkie formalności i od razu dowiedziałem się wszystkiego o aucie .
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Moja przyjechala z Wloch do niemieckiego komisu a z tamtad sprowadzona przez LanciaTeam do Lodzi. Wstepnie ja przygotowali - oleje, plyny, filtry, akumulator. Ja nia zjechalem do domciu i juz sie krece po calym woj. lubelskim wypatrujac Alfistow. Do tej pory tylko jeden..

Użytkownik Świeżak Avatar dencior
    Mieszka w
    Huta Krzeszowska
    Auto
    159 jtdm 8v; DL1000

Domyślnie

Moja jest z Niemiec, kupiona na giełdzie od handlarza. 12 września przyjechała do Polski, a 13 już była moja, ponieważ była najpiękniejsza na całej giełdzie.

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

No to tak Moja pierwsza 146 (już sprzedana) na allegro opcja kup teraz za 8600 zł 2000r sprzedałem za 10.000 zł
    Gtv od handlarza (otomoto) 11.150 zł 1996r
    156 od handlarza (otomoto) 9.900 zł 2000r
    Najlepsze jest to że praktycznie decyzje podjąłem przed kompem oglądając zdjęcia, i jak narazie żadna z Nich mi się nie piepszyła (146), bądź nie pieprzy. Leję i jeżdżę.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Rodowód:

FIAT AUTO S.p.A.
    Corso Agnelli 200
    Torino (Italia)

a trafiła do salonu w Niemczech...

Kate
    Gość

Domyślnie

Po kolei:

1. 146 - kupiona w Częstochowie. Poprzedni właściciel Fiat Auto Poland. Była u nas 5 lat. Po nas użytkowała ją mama.
    2. Gtv - razem z Fredem poszukiwaliśmy tego modelu. Jak zobaczyłam ją stojącą w Będzinie, taką piękną czerwoną powiedziałam że zamieszka u nas.... i zmieszkała Przyjechała z Włoch. Tam miała bodajże dwóch właścicieli.
    3. 145 QV - przybyła również z gorącej Italii. Kupno jej było czystym spontanem. Poszukiwaliśmy ekonomicznego autka miejskiego Nie planowaliśmy sprzedawać... jednak trafił się klient i z wielkim żalem się z nią rozstawałam. Ktoś kiedyś mówił że człowiek cieszy się dwa razy z jednego samochodu: jak go kupuje i sprzedaje... u mnie się to nie sprawdziło... :cry:
    4. 156 - przyjechała zza zachodniej granicy. Autko w stanie idealnym i niebanalnym kolorze
    5. 147 - również niemieckie papiery. W sumie nie należy do nas a do mamy.

6. ?? na razie nie planujemy

hajper
    Gość

Domyślnie

Gość ściągnął z Rajchu i opłacił W Płońsku stała i stamtąd wziąłem.

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

moja niunia byla lekiem na moja nieszczesliwa milosc do celicy, 6 kwietnia 08r. po zjezdzeniu calego Śląska za japonką dalam za wygrana i wrocilam do domu z niczym.
    o komisie z samochodami z Italii dowiedzialam sie od szwagra,ktory jest kumplem wlasciciela. no wiec pojechalam w ten sam dzien zeby ja zobaczyc,no miod,tydzien czekania zeby ja obejrzec w miedzyczasie szok wywolany pojemnoscia i moca silnika. 11 kwietnia pojechalismy na ogledziny i 12 byla juz moja.
    a niunia miala tylko jednego wlasciciela we Włoszech...jakiegos dziadka urodzonego w 1930 roku...a po nim trafila do mnie,w marcu 08 byla juz w Polsce
    http://bija22.wrzuta.pl/obraz/ppDpb2bJ4U/
    http://bija22.wrzuta.pl/obraz/xbayK6dMP1/

Ps. jestem ciemna masa i nawet nie umiem wkleic fotek...czarna rozpacz :mrgreen:
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/

RAQ
    Gość

Domyślnie

Moja prosto z Holandii przybyla na kolach