Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Temat: Oświetlenie przestrzeni nóg z przodu ( Funkcja tzw. Ambiente) w AR 147

Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5

Domyślnie

Co oni w ogóle robią. Wiejskie podświetlanie sandałów. Weźcie się ogarnijcie bo to naprawdę wiochą trąci. Jeszcze sobie niebieskie neony wstawcie pod auto... Żal

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Z tymi projektorami to trochę pojechałeś kolego, ale ogólnie to całkiem fajnie to wygląda. Skoro to podświetlenie to taka wiocha to czemu seryjne podświetlenie ambiente ląduje w autach za kilkaset tysięcy?

Moje 147 powodów do szczęścia

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał blandor Zobacz post
    Co oni w ogóle robią. Wiejskie podświetlanie sandałów. Weźcie się ogarnijcie bo to naprawdę wiochą trąci. Jeszcze sobie niebieskie neony wstawcie pod auto... Żal
    Saab raczej wioskową marką nie jest. Ma swój styl.
    W moim Vectorze takie podświetlenie było fabryczne. Podobnie jak podświetlenie ze spodu otwartych drzwi, czy nawet uruchamiane z pilota podświetlenie otoczenia auta po wyjściu z niego, czy też przed wejściem.
    Naprawdę fajnie się wsiada do tak oświetlonego samochodu w nocy. Natomiast montowanie tam mocno oczoj...ch diód w kolorach żrących to całkiem inna sprawa.

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Saab raczej wioskową marką nie jest. Ma swój styl.
    W moim Vectorze takie podświetlenie było fabryczne. Podobnie jak podświetlenie ze spodu otwartych drzwi, czy nawet uruchamiane z pilota podświetlenie otoczenia auta po wyjściu z niego, czy też przed wejściem.
    Naprawdę fajnie się wsiada do tak oświetlonego samochodu w nocy. Natomiast montowanie tam mocno oczoj...ch diód w kolorach żrących to całkiem inna sprawa.

Treu, pomysł sam w sobie jest mistrzowski i przy odpowiednim natężeniu światłą i dobraniu koloru do oświetlenia w podsufitce wygląda to przekozacko a nawet dostojnie, mi osobiście te czerwone podświetlenie podoba się bardzo choć mogłoby być delikatniejsze

~ taka była piękna ! :C

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lenix Zobacz post
    Treu, pomysł sam w sobie jest mistrzowski i przy odpowiednim natężeniu światłą i dobraniu koloru do oświetlenia w podsufitce wygląda to przekozacko a nawet dostojnie, mi osobiście te czerwone podświetlenie podoba się bardzo choć mogłoby być delikatniejsze
    No jak dla mnie, to oświetlenie podłogi w aucie, powinno być po prostu elementem równomiernego oświetlenia całości wnętrza auta. Dlatego pownno być w kolorze i natężeniu reszty podświetlenia samochodu. Chyba bym nie zaakceptował tej czerwieni. Zbyt jednoznacznie mi się kojarzy. Może za stary na to jestem, ale nie wyobrażam sobie zakłopotania, jakbym miał wieczorem zabrać do auta jakiegoś starszego Pana, czy nawet kobiety z którą zbytnia spoufałość jest nie na miejscu.
    Ostatnio edytowane przez syfon ; 10-06-2014 o 15:10

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    No jak dla mnie, to oświetlenie podłogi w aucie, powinno być po prostu elementem równomiernego oświetlenia całości wnętrza auta. Dlatego pownno być w kolorze i natężeniu reszty podświetlenia samochodu.
    Sam sobie przeczysz, bo w Alfach jest czerwone podświetlenie

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

W alfie tak czerwono jak w burdelu

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

A może po prostu chodzi o to, że dokładanie takich rzeczy nie zawsze pasuje? Może jakby światło było bardziej delikatne. Rozmieszczone jakoś sensownie?

Wiecie. Białe lampy w lexusie RX300 wyglądają bardzo dobrze. Ale w golfie - już nie (nawet alfę z białymi tylnymi widziałem...

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    Sam sobie przeczysz, bo w Alfach jest czerwone podświetlenie
    W Alfach oświetlenie wnętrza samochodu jest czerwone?!
    W jakich?

Użytkownik Rowerzysta Avatar filu_jackass1
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki, Siedlce, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Suzuki Gsxr 1000 k8

Domyślnie

Kolor czerwony ktory zamontowalem wcale nie wali tak mocno po oczach. Na foto tak wyglada. A w rzeczywistosci jest bardzo przyjemny dla oka. A projektory LED montowane sa seryjnie np w takich autach ja Range Rover. Nowa S klasa 2014 posiada fabrycznie zamontowany pakiet oswietlenia wnetrza z mozliwoscia zmiany koloru. I powiem tyle ze jadac takim autem w nocy jest mega przyjemnie. Wiem bo jezdzilem. Takze cos w tym musi byc. Zobaczcie filmik:https://www.youtube.com/watch?v=cHsv9oRDikw