Strona 160 z 182 PierwszyPierwszy ... 60110150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,591 do 1,600 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Domyślam się że nic nie ma do Warszawiaków ... ale do Warszawioków już tak.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Jak dla mnie to nie kolega KRS , a dereza błysnął teraz buractwem, brak słów. A nie odbiegając od tematu , miejmy nadzieję że za 2 lata zobaczymy na ulicach Giulię
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

A moim zdaniem Alfy nie będą się tak psuły jak niemieckie po kilku latach. Powinni sobie zrobić właśnie renomę. Powoli wraca mentalność u nas że Alfy wcale takie najgorsze nie są dzięki 159, Mito i Julce. I tą tendencję powinni utrzymywać jeszcze przez dobre kilka lat. A później? A później niestety jak już będa mieli sporą klientelę i dobre obroty to i z jakością będzie jak teraz w audi i bmw.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Maniak resoraków Avatar szymon1987
    Auto
    Alfa Romeo 159 '07 1.9 jtdm 16v@150ps

Domyślnie

Jeżeli chodzi o awaryjność Alfa Romeo, pozwolę sobie przytoczyć sytuację z własnego podwórka, która pokazuje stosunek Polaków do Alfa Romeo. Od początku gdy szukałem auta, w zasadzie byłem nastawiony na Alfę 159. Odradzał mi ją ojciec - mechanik, koledzy - znawcy. Kupiłem Alfę, która... miała problemy na początku. Do wymiany alternator, do wycięcia DPF, EGR do zaślepienia (wszystko zrobione nie jako profilaktyka, ale jako doraźne naprawienie bolączek auta..). Na początku byłem załamany.. Minęło parę miesięcy, z Alfą - odpukać nie ma żadnych problemów. Jakiś czas temu podjechałem do ojca umyć sobie auto. Oczywiście stanął nade mną i narzeka - że włoskie, że się pierdzieli, że ogólnie to straciłem pieniądze.. Dopiero moja mama mnie uświadomiła, że za każdym razem jak ojciec widzi moją Bellę, a mnie nie ma w pobliżu, to mówi - "piękna jest." (raz nawet mu się to wymsknęło przy mnie ;P) I to pokazuje mentalność Polaków niestety. My naprawdę potrafimy docenić piękno, ale nauczeni jesteśmy, żeby patrzeć nawet na rzeczy piękne przez pryzmat stereotypów (niemieckie - cacy, włoskie - bee). Jeżeli porównać auta do kobiet - Gulia powinna być jak piękna blondynka, która odbiera dyplom ukończenia Prawa na Harvardzie. Gdybyś ją zobaczył, na ulicy, w życiu nie przypisałbyś jej takiej bezawaryjności - chociażby z racji znaczka na masce - i myliłbyś się!. Gulia ma być tym dla koncernu Fiata tym, czym był pierwszy LS dla Lexusa. Ona nie ma się dobrze sprzedać - ona ma złamać stereotyp, pokazać, że potrafią. I dlatego może Fiat tak z nią zwlekał - wie, że to auto nie ma być tyle sukcesem marketingowym, a bardziej sukcesem wizerunkowym.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ładnie napisane

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Fiat oficjalnie zatwierdził sieć dilerską Alfy w Stanach (86 placówek) - głównie salony FIAT, ale też kilka Maserati:
    http://www.allpar.com/news/index.php...rships-awarded
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

wszystko idzie zgodnie z planem

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cytat Napisał szymon1987 Zobacz post
    Jeżeli chodzi o awaryjność Alfa Romeo, pozwolę sobie przytoczyć sytuację z własnego podwórka, która pokazuje stosunek Polaków do Alfa Romeo. Od początku gdy szukałem auta, w zasadzie byłem nastawiony na Alfę 159. Odradzał mi ją ojciec - mechanik, koledzy - znawcy. Kupiłem Alfę, która... miała problemy na początku. Do wymiany alternator, do wycięcia DPF, EGR do zaślepienia (wszystko zrobione nie jako profilaktyka, ale jako doraźne naprawienie bolączek auta..). Na początku byłem załamany.. Minęło parę miesięcy, z Alfą - odpukać nie ma żadnych problemów. Jakiś czas temu podjechałem do ojca umyć sobie auto. Oczywiście stanął nade mną i narzeka - że włoskie, że się pierdzieli, że ogólnie to straciłem pieniądze.. Dopiero moja mama mnie uświadomiła, że za każdym razem jak ojciec widzi moją Bellę, a mnie nie ma w pobliżu, to mówi - "piękna jest." (raz nawet mu się to wymsknęło przy mnie ;P) I to pokazuje mentalność Polaków niestety. My naprawdę potrafimy docenić piękno, ale nauczeni jesteśmy, żeby patrzeć nawet na rzeczy piękne przez pryzmat stereotypów (niemieckie - cacy, włoskie - bee). Jeżeli porównać auta do kobiet - Gulia powinna być jak piękna blondynka, która odbiera dyplom ukończenia Prawa na Harvardzie. Gdybyś ją zobaczył, na ulicy, w życiu nie przypisałbyś jej takiej bezawaryjności - chociażby z racji znaczka na masce - i myliłbyś się!. Gulia ma być tym dla koncernu Fiata tym, czym był pierwszy LS dla Lexusa. Ona nie ma się dobrze sprzedać - ona ma złamać stereotyp, pokazać, że potrafią. I dlatego może Fiat tak z nią zwlekał - wie, że to auto nie ma być tyle sukcesem marketingowym, a bardziej sukcesem wizerunkowym.
    Oczywiście, z awaryjnością alfa romeo się zgadzam. Jest dokładnie identyczna jak awaryjność samochodów z francji czy niemiec. Natomiast nie wierzę zbytnio w te teorie, że fiat nagle stanie się mocnym graczem na rynku. Obecnie w gamie alfa romeo są chyba 2 modele, w gamie fiata ile? 3,4? Lancia? Zginęła śmiercią tragiczną... Moim zdaniem na tle konkurencji to kiepsko, bardzo kiepsko. Ostatnią deską ratunku dla fiata jest wkroczenie na rynek amerykański i jeśli wszystko pójdzie dobrze jest szansa że marka przetrwa, ale to tylko teorie. Założenia że za rok będzie super, za dwa już będzie nowy model są optymistyczne i w sumie w porządku. Trzeba tylko wziąć pod uwagę czy ten model będzie dobry bo nie oszukujmy się alfa od czasu 159 nie wypuściła nic ani ładnego ani specjalnie rewolucyjnego. Mamy mito czyli mały kobiecy samochodzik, w sumie całkiem ładny i giuliettę która nie oszukujmy się jest brzydsza niż bravo, a kosztuje krocie. Nie jestem w stanie przedstawić argumentu który przekonałby mnie do zakupu giulietty gdybym miał 100 tyś na auto. Po pierwsze to hatchback, 100 kawałków za hatchbacka nie jest nawet śmieszne, po drugie mazda 3 będzie pod dosłownie każdym względem lepsza. I tu jest meritum. Obecnie Alfa romeo robi samochody dla fanatyków marki bo nikt trzeźwo myślący nie wyda danej kwoty na samochód tej marki, gdy za te same pieniądze można mieć coś, ładniejszego solidniejszego i niejednokrotnie tańszego. Zdaję sobie sprawę że większość się ze mną nie zgodzi, bo to forum alfa romeo więc procent fanatyków marki jest znaczny. Powiedzmy sobie szczerze? Który model miał więcej stylu był ładniejszym bardziej dostojny? 159 czy giulietta? Kwestia teraz w jaka stronę pójdzie alfa, czy zrobi ładny samochód konkretnie od podstaw czy weźmie jakąś amerykańską konstrukcję delikatnie zmodyfikuje i przylepi łatki ALFA ROMEO. Zobaczymy, póki co nie ma sensu teoretyzować co będzie co mówi szef fiata, bo jak wiemy on dużo mówi, niewiele robi, trzeba czekać, czekać, czekać a zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

W klasie kompakt są tylko 2 samochody, które mogą się równać z Giuliettą - Volvo V40 i BMW 1. Oba znacznie droższe...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-giulietta-C33226374.html

http://otomoto.pl/mazda-3-C32221513.html

Cena podobna... Oczywiście można znaleźć tańsze zarówno u mazdy jak i u alfy ale głównym czynnikiem który brałem pod uwagę był stosunkowo mocny silnik benzynowy... Mazda jest ładniejsza i z zewnątrz i w środku, no moim zdaniem rozsądniejszy wybór... Powiem Ci że szufladkowanie samochodów w różnych klasach jest bez sensu w tym przypadku. Zarówno mazda jak i alfa to hatchbacki, ładne wyposażenie, nowoczesne silniki, faktycznie mazda jest o 10 cm dłuższa co moim zdaniem jest tylko atutem.