Mam i polecam.
Mam i polecam.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
eeehh zakupiłem TAURUS 401 205/60 R16 96V XL bo cena na allegro miażdżyła i po 60 km zaczęły wyć... i się zastanawiam czy to nie czasami wina zawiasu bo poprzednie opony też wyły i dlatego je zmieniałem, jak robiłem miesiąc temu maglownice to miała być zrobiona geometria, mam luzy na tulejach przednich wahaczy dolnych ale nie wydają one żadnych dźwięków, co myślicie ?
te taurusy mają mieć taki sam bieżnik jakKormoran Gamma B2, chjyba że bieżnik taki sam a reszta guewniana
Ostatnio edytowane przez Alabaster ; 22-06-2014 o 15:14
Gratuluje oszczędności na bezpieczeństwie a tak poza tym to nie robi się geometrii na zawieszeniu z luzami tylko wymienia się wadliwe elementy![]()
faktycznie kilka tyś już włożyłem w ten samochód to 500 zł różnicy na oponach to groszowe sprawyniby michelin ale różnica 60 zł między taurusem a kormoranem pewnie skądś się bierze
no nic, teraz będę odsyłał magiel na gwarancje i wymienię przy okazji te tuleje, zrobię geometrie, a potem będę wyważał drugi raz, może odpadł jakiś odważnik czy coś
albo zapasówkę będę podmieniał po kolei i sprawdzał czy coś się zmieni
założyłem tym razem hankooki, nie huczą jak taurusy ale coś tam chyba słychać, jestem teraz przewrażliwiony na tym punkcie, boje się że się rozhuczą bo taurusy przez pierwsze kilkadziesiąt km też były cicho
chyba będę musiał wymienić całe półosie, miesiąc temu wymieniłem krzyżaki przegubu wewnętrznego i się chyba źle ułożyły w tym kielichu czy coś bo pojawiły się drgania/wibracje, temat olałem do dziś, odbieram z wulkanizacji i sobie jadę a tu nagle takie terkotanie i drgania że się przestraszyłem, przejechałem kilka km z tym terkotaniem, zostawiłem samochód na godzinke i potem już nic się nie działo, musiały się ułożyć te półosie![]()
Nie ułożyć tylko jak są rozgrzane to szuraja albo wibruja. Na zimnym silniku jeszcze ich nie słychać
a u siebie wymieniałeś półosie ?
ja mam do zrobienia prawą, i takie mam objawy, ale na razie się wstrzymuje bo az tak mi nie przeszkadza a wydatek nie mały.
A propos tanich opon... Testował ktoś Federale SS 657?
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ostatni czasy doszedłem do wniosku, że jak mam kupić tanią oponę ( np. do mojego miejskiego auta ), to kupujemy bieżnikowane. Do Alfy z racji większych przebiegów kupuję nowe do 200zł za sztukę. Zazwyczaj polskie Dębica.
Egzotyków nie będę próbował. Bieznikowane też maja bieżnik np. Michelina. Nie są złe.