Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: [156] Silnik dusi się i osiąga smieszną moc !!! Pomocy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Cytat Napisał l0bak
    Własnie wczoraj zdałem na prawko (...)
    Gratuluję
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa

l0bak
    Gość

Domyślnie

Po długim milczeniu w końcu znalazłem przyczyne większośći problemów. Był to przepływomierz. Kupiłem orginał Boscha i teraz Alfa śmiga az miło. Dawno tak się nie cieszyłem;D jutro termostat i samochod bedzie jak nowy. Dziękuje wszystkim z całego serca Pozdrawiam wszystkich Alfaholików

Użytkownik Rowerzysta Avatar piter_alfa
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    Giulia Super 2.2 JTDM '17

Domyślnie

A ile dałeś za przepływke jeśli mogę zapytać?

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał l0bak
    Własnie wczoraj zdałem na prawko (........)myśle, ze moja bella mnie zaskoczy zdrowo
    zeby tylko nie zaskoczyla mlodego kierowcy przy zbyt duzej predkosci

I tak podpowiem, ze przy okazji wymiany przeplywki, warto wymontowac, rozebrac i umyc caly dolot - te gumy, plastiki i inne duperele, az do przepustnicy. Ja tez monaby oczyscic.
    Bo o filtrze, to chyba wiesz...?

l0bak
    Gość

Domyślnie

Tak wiem wiem wszystko już jest w porządku. I nie zaskoczyła mnie moc bo wczesniej miałem do czynienia z motocyklami i poruszam się po drogach od 5 lat takze doświadczenie z motocykla się bardzo przydało. A poza tym kocham samochody i nie za bardzo pasuje mi katowanie mojej Alfinki Poza tym muszę wam wysłać zdjęcie Alfy która jezdzi po moim miasteczku kolor groszkowy i studningowana 156 ostatnio pytalem kolesi czy mogliby mi pokazac silnik. Podnosze maske i został mi w ręku emblemat bo odpadły zderzak raz zgubili przy moim bloku hehe

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Moja Alfka [145] tez straciła moc.. czasami odzyskuje.. i czasami zapala się lampke od wtrysków.. co jest grane? czyzby cos było z przeplywomierzem? sonda lambda? hm...

l0bak
    Gość

Domyślnie

Dla piter_alfa. Ja dałem za przeplywke 243 zł i wiem, ze to byla dobra inwestycja. Kupiłem na allegro od filmy Lidmar2007 bodajże.
    Dla alfaholic145JTD. Moim zdaniem jesli zapala Ci sie konkrolka od wtrysków i wtedy ma moc to czyli przepływka. Odepnij przepływke i zobacz czy będzie lepiej pracowała. Na niskich obratach będzie się mulić a pozniej dostanie mocnego kopa i od razu poczujesz róznice. A na sonde bym nie stawiał bo wielu kolegów wymieniło swoje sondy na próżno. Głownie powodem braku mocy jest zepsuta przepływka bo ona najbardziej wpływa na ilosc paliwa wtryskiwanego do cylindrów. Daj znac o efektach pracy. Pozdrawiam.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Ostatnio juz przestala swiecic, ale mam wrazenie, ze auto ma mniejszego kopa.. jak odlaczyc te przeplywke? w ktorym to miejscu jest? przeplywka=przeplywomierz, tak?

l0bak
    Gość

Domyślnie

Jak masz przewód doprowadzający powietrze do silnika to masz tam takie plastikowe urządzenie z wychodzącym od niego przewodem ( zobacz na allegro jak wygląda). W niego wpięta jest wtyczka. Musisz ją wypiąc z przepływomierza. Odpalasz silnik i wyskoczy Ci kontrolka wtrysku, ale tym sie nie przejmuj. Zobacz jak chodzi i napisz tutaj