Masz przecież przyklejony wątek....
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...y_wkladek.html
Masz przecież przyklejony wątek....
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...y_wkladek.html
ok poczytałem temat i mniej więcej sie orientuje co i jak , teraz kilka pytan co bym nie potrzebnie znów wydał kase![]()
na benzynie po wyżej 4000 zaczyna przerywać samochód zachowuje sie jak kangur
na Lpg nie ma takich objawów jest delikatnie zamulony ale jedzie nie przerywa
po odpięci przepływki po delikatnym depnieciu na gaz od razu zamula i przerywa
na kompie nie ma żadnego błędu
czy aby napewno to przepływomierz ? wszyscy co opisuja to tak ze po odpięciu przepływki auto sie lepiej zbiera?
Nie zawsze tak jest.
Jeżeli chodzi o objawy to nie mam pewności ale na zdrowy chłopski rozum jeżeli na lpg jest ok a na Pb kangurzy to przecież wina jest w czymś czego nie ma w lpg a jest w Pb. Układ paliwowy. Wtryski? Pompa? Na postoju przy tych prędkościach też tak się dzieje czy tylko w czasie jazdy>
tylko w czasie jazdy
A kangurzy jak mocno ciśniesz czy jak lekko też? Przy przyspieszaniu czy też przy utrzymywaniu prędkości?
kangurzy jak chce mocniej depnąć , przy spokojnym przyspieszaniu raz jest raz nie ma ale częściej nie ma.
Bezinwestycyjnie możesz podmienić od kogoś przepływkę. Masz kogoś w okolicy?
Druga sprawa to sprawdzenie wtryskiwaczy. Masz lpg jakiej firmy? Ja bym wsiadł z lapkiem na gazie i próbował go butować włączając mu po jednym wtrysku. Wtedy zobaczysz czy to wina wtryskow czy pompy.
no własnie tez myslałem zeby podmienic od kogos ale za bardzo nie mam kogo(jest kolego w oklicy moze sie zgodzi) . Lpg mam staga 300 isa2 mam tez kabelek od lpg ale za bardzo sie na tym nie znam,![]()
To proste. Masz na głównej stronie ikonki sześciu wtryskiwaczy. Klikasz na każdy z nich i go sobie wyłączasz który chcesz.
Ok bede cos próbował na dniach bo puki co Alfina idzie na wymiane przegubu wiec bedzie dopiero we wtorek , w tedy bede działał . Dzięki i pozdrawiam pewnie i tak cie jeszcze pomęczęmoze kiedys uda sie odwdzięczyć i postawie ci duże Piwo
![]()