Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 361

Temat: [156] glosniki

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159 ti

Domyślnie

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    Na przykladzie - idziesz na koncert. Gdzie masz scene, z przodu czy z tylu? Wiem, ze porownanie srednie, natomiast jedyne co ma sens z tylu to subwoofer(chociaz nie zawsze jest potrzebny) - tylko dlatego, ze ponizej pewnej czestotliwosci nie da sie okreslic skad pochodzi dzwiek a audio stroi sie tak, zeby scena byla slyszalna ciut z tylu i lekko nad kierownica. Ale do tego trzeba porzadnego procesora dzwieku... I odpowiedniego sprzetu do ogarniecia tego.

Sent from my BlackBerry 8900 using Tapatalk
    Zgodzę się tu połowicznie. 20 lat siędzę w audio i powiem tak, że nie da się nie uwzględnic takiego czynnika jak moda na rodzaj dzwięku a to też ze względu na cenę. Nie jasne to objaśniam na przykładzie amerykańskiej firmy rockford fosgate. Inne firmy n.p. Focal też poszły w te stronę czyli oszczędności. Były złote lata 90-te, bezkryzysowe gdzie wszystko robiło sie na jakość ( auta, pralki itd, car audio też ), złote lata dla wszystkiego. Później zaczęło się maxymalizowanie zysku firm. Coraz szersza rzesza ludzi zaczęła chcieć mieć te "lepsze" dobra i firmy to zauwazyły lecz nie da sie tego zrobić poniżej pewnej ceny a ludzię nie chcą płacic drogo. Więc cały swiat poszedł w cenę, dał klientowi tego czego chciał. Do tego " na szczęście" doszło mp3 i rozwinęła sie technika cyfrowa, która pomaga procesorem dać złudzenie jakosci dźwieku. I teraz puenta.
    15 lat temy gdy kupowałem mój pierwszy zestaw rockforda fnq 1614 na 1660 zł grał wyśmienicie. Papierowe midbasy i alu gwizdki, miały cudowny środek, to co najtrudniej osiagnąć. A teraz? Od chwili gdy zaczęli robić alu midbasy skończyła się złota era jakości dzwieku. W każdej firmie jest tak samo. Krótko mówiąc, żeby kupić takiej jakości głośniki teraz pomijając skok technologiczny to i tak trzeba dać ok. 2000PLN za zestaw a średnia półka to 1000PLN.
    Najłatwiej zbudować zestaw odseparowany z odcięciem na 1500khz niech gwizdek robi całą robotę ale cała średnica wtedy ginie mimo, że dla wielu gra zaje... bo słychać tylko bas i cykanie ( idealnie dla zubożonego dzwięku mp3) ale spiewu prawie nie słychać. Rozumiem, że każdy kupuje pod siebie, co lubi i nie neguję tego. Jednak proponuję posłuchać jak gra dobrze zestrojone audio bez tych wszystkich mp3 i procesorów, które udają jakośc dzwięku i do tego dążyć.
    Moim skromnym zdaniem i z doświadczenia, lepiej kupić 1 dobry zestaw odseparowany nawet 13 cali rockforda nowy na ebay'u za cenę jakiegoś nowego magnata i używane radio rockforda albo clariona i ewentualnie wymienić laser kupiony na ebay-u. Gwarantuję, że nie jeden sie zdziwi, gdy usłyszy dzwieki w znajomym kawałku, których wczesniej nie słyszeli.
    pozdro

Użytkownik Rowerzysta Avatar mateos22
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    156 FL 1.9 JTD

Domyślnie

Koledzy mam wygłuszone dzwi a głośniki to magnat edition 216 mam zamiar zmienic je na fabryczne ktorych w ogole nie bylo jak zakupiłem auto co doradzicie ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Jest masa tematów. Przede wszystkim ile chcesz wydać

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Jasło
    Auto
    156 FL 1.9 JTD

Domyślnie

juz wydałem ale nie jestem zadowolony z tych magnatow brak basu i mysle ze oryginalne lepiej zagraja niz te "magnaty"

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Żadne nie zagrają basem jeśli nie zasilisz ich wzmacniaczem.

Mieszka w
    Jasło
    Auto
    156 FL 1.9 JTD

Domyślnie

a nie chce wsadzac skrzynek i tuby co poradzisz sam wzmak cz co ?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Jeśli masz porządnie zrobione drzwi to wzmacniacz na pewno zrobi robotę. Głośniki pewnie mają ok. 70W RMS. Radio daje jakieś 17 na kanał. To nigdy nie zagra dobrze.

Mieszka w
    Jasło
    Auto
    156 FL 1.9 JTD

Domyślnie

co poradzisz zeby zagralo dobrze albo przyzwoicie

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Kupić wzmacniacz.
    Dobra używke nawet za 150zł. Znajdź w sieci FAQ Nazara. Poczytaj i stanie się jasność.

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Cytat Napisał krzysdro Zobacz post
    Zgodzę się tu połowicznie. 20 lat siędzę w audio i powiem tak, że nie da się nie uwzględnic takiego czynnika jak moda na rodzaj dzwięku a to też ze względu na cenę. Nie jasne to objaśniam na przykładzie amerykańskiej firmy rockford fosgate. Inne firmy n.p. Focal też poszły w te stronę czyli oszczędności. Były złote lata 90-te, bezkryzysowe gdzie wszystko robiło sie na jakość ( auta, pralki itd, car audio też ), złote lata dla wszystkiego. Później zaczęło się maxymalizowanie zysku firm. Coraz szersza rzesza ludzi zaczęła chcieć mieć te "lepsze" dobra i firmy to zauwazyły lecz nie da sie tego zrobić poniżej pewnej ceny a ludzię nie chcą płacic drogo. Więc cały swiat poszedł w cenę, dał klientowi tego czego chciał. Do tego " na szczęście" doszło mp3 i rozwinęła sie technika cyfrowa, która pomaga procesorem dać złudzenie jakosci dźwieku. I teraz puenta.
    15 lat temy gdy kupowałem mój pierwszy zestaw rockforda fnq 1614 na 1660 zł grał wyśmienicie. Papierowe midbasy i alu gwizdki, miały cudowny środek, to co najtrudniej osiagnąć. A teraz? Od chwili gdy zaczęli robić alu midbasy skończyła się złota era jakości dzwieku. W każdej firmie jest tak samo. Krótko mówiąc, żeby kupić takiej jakości głośniki teraz pomijając skok technologiczny to i tak trzeba dać ok. 2000PLN za zestaw a średnia półka to 1000PLN.
    Najłatwiej zbudować zestaw odseparowany z odcięciem na 1500khz niech gwizdek robi całą robotę ale cała średnica wtedy ginie mimo, że dla wielu gra zaje... bo słychać tylko bas i cykanie ( idealnie dla zubożonego dzwięku mp3) ale spiewu prawie nie słychać. Rozumiem, że każdy kupuje pod siebie, co lubi i nie neguję tego. Jednak proponuję posłuchać jak gra dobrze zestrojone audio bez tych wszystkich mp3 i procesorów, które udają jakośc dzwięku i do tego dążyć.
    Moim skromnym zdaniem i z doświadczenia, lepiej kupić 1 dobry zestaw odseparowany nawet 13 cali rockforda nowy na ebay'u za cenę jakiegoś nowego magnata i używane radio rockforda albo clariona i ewentualnie wymienić laser kupiony na ebay-u. Gwarantuję, że nie jeden sie zdziwi, gdy usłyszy dzwieki w znajomym kawałku, których wczesniej nie słyszeli.
    pozdro
    Mozesz napisac gdzie tu polowiczna zgoda? bo w sumie napisales na ciut inny temat niz ja...

Sent from my BlackBerry 8900 using Tapatalk