Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: wymiana wachacza górnego od strony kierowcy

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo 156 1,8 2001 twinspark

Domyślnie wymiana wachacza górnego od strony kierowcy

witam serdecznie.pomóżcie mi w wyborze.mam do wymiany wchacz górny od strony kierowcy byłem u mechanika powiedział wachacz 350 i robocizna 150.powiedział ze trzeba bedzie wyciągac cała kolumne mcpersona(niewiem czy dobrze napisałem) ze duzo roboty tam jest.a na youtube zobaczyłęm ze bez duzej gimnastyki i bez wyciągania kolumny mozna wymienic ten ze wachacz.i drugi temat cena wachacza czym bedzie sie róznił wachacz od kupionego u mechanika niz na allegro??tylko cena i własnie na allegro znalazłem za 110 juz z przesyłka.pomózcie mi bo niewiem czy mechanik chce mnie oskubac na kase.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jankes1979
    Mieszka w
    GOSTYŃ
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 150KM+Fiat Idea 1.3 jtdm,FURA ŻONY;-)

Domyślnie

tego pana mechanika omijaj szerokim łukiem bo albo sam ma rogi na dwa metry albo szuka potencjalnego rogacza!!!!.Czas wymiany wahacza zależy od tego z której strony jest łeb od śruby.Jeśli jest od strony kabiny to wymiana trwa max 30min(przy pomyślnym wybiciu sworznia bo jedynie z nim może być mały problem jeśli ktoś nie posiada ściągacza).Jeśli natomiast łeb śruby wypada od przodu auta to wymiana powinna zamknąć się w ok godzinie bo trzeba pod maską odkręcić 4 nakrętki które trzymają cały amortyzator z mocowaniem wahacza i opuścić całość lekko w dół aby pomiędzy zwojami sprężyny wyciągnąć śrubę.Ponowny montaż już wykonać montując śrubę od strony kabiny.
    Co do ceny wahacza to też waść przeholował,tutaj masz cenę bardzo dobrego towaru http://allegro.pl/nowy-wahacz-alfa-1...292685247.html
    ewentualnie za ok 200zł dostaniesz TRW.
    150zł za robotę ok,ale za obydwie strony.
    Generalnie poszukaj trochę,na forum podobnych tematów jest zatrzęsienie.
    JEŚLI KTOŚ KIEDYŚ ZOBACZY MNIE W INNYM AUCIE NIŻ ALFA ROMEO TO ZNACZY,ŻE KUPIŁEM JE ZA POŁOWĘ WARTOŚCI I JEST NA SPRZEDAŻ

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Berlin / Gliwice
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V 140 KM

Domyślnie

Dowiedz sie jakiej firmy wahacz bo mozna kupic chinszczyzne za 110 zl albo np lamgordera za 300. Ja mam u siebie Febi za 45 euro i jest ok. Co do wymiany to jezeli masz troche zdolnosci i marzedzia to dasz rade sam. Jezeli masz szczescie i sruba wahacza jest wsadzona odwrotnie niz fabrycznie zo dssz rade go wymienic nie wyciagajac calego zestawu z amorem, a jedynie scisgajac plastikowe nadkole. Na forum byl gdzies opis co o jak. Ogolnnie prosta sprawa.

Edit:

Skonczyles pisac jak ja zaczolem ;-)

Gesendet von meinem Xperia Arc mit Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez Jackieee ; 28-06-2014 o 12:56

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał jankes1979 Zobacz post
    tego pana mechanika omijaj szerokim łukiem bo albo sam ma rogi na dwa metry albo szuka potencjalnego rogacza!!!!.Czas wymiany wahacza zależy od tego z której strony jest łeb od śruby.Jeśli jest od strony kabiny to wymiana trwa max 30min(przy pomyślnym wybiciu sworznia bo jedynie z nim może być mały problem jeśli ktoś nie posiada ściągacza).Jeśli natomiast łeb śruby wypada od przodu auta to wymiana powinna zamknąć się w ok godzinie bo trzeba pod maską odkręcić 4 nakrętki które trzymają cały amortyzator z mocowaniem wahacza i opuścić całość lekko w dół aby pomiędzy zwojami sprężyny wyciągnąć śrubę.Ponowny montaż już wykonać montując śrubę od strony kabiny.
    Co do ceny wahacza to też waść przeholował,tutaj masz cenę bardzo dobrego towaru http://allegro.pl/nowy-wahacz-alfa-1...292685247.html
    ewentualnie za ok 200zł dostaniesz TRW.
    150zł za robotę ok,ale za obydwie strony.
    Generalnie poszukaj trochę,na forum podobnych tematów jest zatrzęsienie.
    Ja mam podobne zdanie ze koleś chce cie orżnąć, bo cena robocizny jest co najmniej pomnożona przez 2. Ale po pierwsze nikt nie wie co koleś chce tam wsadzić, może QAP, a może TRW- za podany przez ciebie Delphi Aso Alfy liczy sobie 280+, za TRW 380+ (akurat w poniedziałek to przerabiałem). Co do cen z allegro, to chyba jakieś żarty- uwierz że TRW z Allegro wygląda inaczej niż z Intercarsu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pytlar
    Mieszka w
    Prabuty
    Auto
    AUDI S8 D2

Domyślnie

omijac DELPHI z allegro... przerabiałem 4 szt i dziekuje bardzo... w sklepie Lemforder płace 200zł, wymiana jak pisali koledzy zależnie w którą strone śruba... jak wychodzi w strone kabiny to właśnie chwila roboty, 3 dni temu wymieniałem akurat wahacz...