Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał kołek Zobacz post
    wiec jaki kolor lepszy? dla mnie czarny jest najlepszy do 159, tyle ze nie SW i nie 2.4...
    Prawie każdy powie, że najlepszy kolor to taki jaki ma na swoim aucie, więc ja uważam, że najlepszy jest bordowy
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał duch-dziadka Zobacz post
    Ciekawe macie doświadczenie, moja z oryginalnym przebiegiem do potwierdzenia w ASO i jakoś nikt mi nawet głuchego w tej sprawie nie puści...
    Masz linka do swojej alfy? Jestem nowy na tym forum i nie potrafie znalesc ogloszenia na twoim profilu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Cytat Napisał DaroGie Zobacz post
    Masz linka do swojej alfy? Jestem nowy na tym forum i nie potrafie znalesc ogloszenia na twoim profilu.
    Wyręczę kolegę duch-dziadka, oto link do jego belli

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sw-...C33557087.html
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar duch-dziadka
    Mieszka w
    Czarnków/Poznań
    Auto
    Giulietta Veloce

Domyślnie

Ja to wogle pod domem mam kolorowo...3 auta i wszystkie czarne z ciemnymi szybami...i nawet moto mam czarne..., ale to nie jest kwestia ulubionego koloru, tylko tak się trafiały...

Użytkownik Rowerzysta Avatar stopek
    Mieszka w
    Gubin, Poland
    Auto
    Audi A5 8T Coupe 3.0 240KM

Domyślnie

U mnie dokładnie to samo, wczoraj stuknęły 222222km, czyli auto musi być zapewne w ruinie telefon się urywa...
    Cytat Napisał duch-dziadka Zobacz post
    Ciekawe macie doświadczenie, moja z oryginalnym przebiegiem do potwierdzenia w ASO i jakoś nikt mi nawet głuchego w tej sprawie nie puści...

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał ArcoMancino Zobacz post
    Na zdjęciach prezentuje sie fajnie, zdecydowanie lepiej niż większość z tego co się spotyka na portalach z ogloszeniami. Plusem jest to, ze pochodzi od wlasciciela. Ogłoszenie trochę juz jednak wisi. Pojawiło się tuz po 20-ym maja. Pamietam, bo zobaczyłem ją tuz po zakupie swojej i trochę zalowalem, ze nie pojawiło się wczesniej, bo do Sochaczewa mam niedaleko (wiec mógłbym obejrzeć dwie zbliżone budżetowo i wyposażeniowo z moich okolic, które były sprzedawane przez osoby prywatne). A tak zdecydwalem się na obecna Belle, bez rozważenia żadnej alternatywy dla niej ;-) . Myślę, ze warto obejrzeć. Kiedy jedziesz na oględziny?

Wysłane z mojego Venue 7 3730 przy użyciu Tapatalka

Wybieralem sie w tym tygodniu, niestety zepsul sie moj samochod, a znajomi powyjezdzali na wakacje i nie mam jak dojechac. Najblizszy mozliwy dzien to poniedzialek. Napisze jak to wygladalo po ogledzinach.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał stopek Zobacz post
    U mnie dokładnie to samo, wczoraj stuknęły 222222km, czyli auto musi być zapewne w ruinie telefon się urywa...
    Moja ma 210 tys. km. 1.9 8v po chipie. Jak ją wystawiłem, to przez miesiąc miałem aż 2 telefony. Oba z banku z ofertą kredytu pod zastaw auta.
    Na razie odpuściłem sobie sprzedaż, najwyżej zostawię synowi.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ojciec ma Passata B6 z przebiegiem 260k km... stan idealny w środku, stan idealny mechaniczny. Jakbyśmy mu cofnęli licznik na 90k km ludzie braliby jak po**ani i mówili "NO KURDE WIDAĆ, ŻE TO PONIŻEJ 100K KM !!!!! GRAŻYNA, BIERZEMY. OKAZJA KURNA!"

Kwestia czasu (CEPIK 2.0 w tym pomoże) i ludzie zorientują się, że 200k to jest nic dla zadbanego auta.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

źle budujecie rynek
    GT oddałem zanim przyszło do kupna 159 :-)

Użytkownik Embrion
    Auto
    .

Domyślnie

Uznałem, że pora wyleczyć się z choroby zazdrośnika patrzącego na 159 i rozglądam się za zakupem swojej Pięknej... Problem leży tylko w tym, że na ten moment dysponuje kwotą ok 20 tysięcy i przeglądając oferty w tym zakresie cenowym zachodzę w głowę czy warto rozglądać się za modelami za taką kwotę czy jednak jest to zbyt duże ryzyko, natrafię w większości na zmęczone życiem Alfy z kręconym licznikiem i obiektywnie patrząc stracę czas na oglądaniu, sprawdzaniu? Interesują mnie tylko wersje w dieslu i w sedanie. Będę niesamowicie wdzięczny za pomoc i odpowiedź! Pozdrawiam