U mnie jest to samo, podczas jazdy potrafi zablokować prawe przednie koło na 1 sekundę a przy tym mruga kontrolka od ASR i słychać chrobotanie na kole. Nie znam przyczyny
U mnie jest to samo, podczas jazdy potrafi zablokować prawe przednie koło na 1 sekundę a przy tym mruga kontrolka od ASR i słychać chrobotanie na kole. Nie znam przyczyny
zdejmij kolo zobacz w jakim stanie masz klocki... jak klocki sa OK to zobacz czy zacisk odbija i czy na prowadnicach nie jest zatarty... ogolnie pełna diagnostyka hamulców... na moje cos Ci kolo blokuje i przez to ABS sie zalacza boje sie ze to klocek jest tak przyjechany ze Ci sie kantuje albo cus...
Ja bym na wszelki wypadek podpiął do kompa czy abs nie zwracał żadnych błędów. Czujniki też można sprawdzić
wystarczy że czujnik od abs/vdc będzie walnięty i będzie podawał złe dane obrotowe ale nie wiem czy wtedy elektronika będzie blokowała koło
~ taka była piękna ! :C
Mi blokowała kiedyś, więc to bardzo możliwe. Chyba, że to coś innego co ustało po wymianie czujnika, ale byłby to dziwny zbieg okoliczności![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
nie wiem czy to wina czujnika bo z tego co kojarzę to czujnik ma za zadanie dawać sygnał żeby zwalniać zacisk kiedy kolo się blokuje czyli załącza pompę ABS, jesli zalacza jak kolo się blokuje to jest w pełni sprawny na moje... ale poczekamy co kolega ustali![]()