Witam Szanownych Forumowiczów.
Nosze się z zamiarem zakupu... Alfy I w głowie siedzi mi AR 156 po lifcie lub AR166.
Jestem z Żar (lubuskie) i znalazłem taki oto egzemplarz: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#c462827775.
Dzisiaj byłem, oglądałem nawet się przejechałem.
No autko widać że było eksploatowane bo wnętrze było bardziej "brudne" niż w moim Oplu. Podobno odkupione z serwisu BMW w Niemczech gdzie było zostawione w rozliczeniu
Silnik nie był odpalany wcześniej, ale zapalił od pierwszego zakręcenia. Słychać było tylko, jakby delikatne zgrzytnięcie Bendixu rozrusznika po uruchomieniu i puszczeniu kluczyka (przynajmniej, tak to brzmiało). Wydech wymieniony na Remusa (były papiery), no i już wypadało by wymienić olej bo dochodzi termin i rozrząd, bo gość sam mówił, że nie ma papierów na to i wypadało by go wymienić.
Jest kilka odprysków lakieru no i do zrobienia porządne czyszczenie wnętrza i polerka lakieru.
Tylko silnik 2,0 JTS mnie martwiróżnie o nim piszą.
Silnik chodził równo bez falowania, sprzęgło nie szarpało choć brało dość nisko, ale mój kumpel też ma AR156 przedliftową i pamiętam że u niego sprzęgło też jakoś tak brało). Suchy, bez wycieków, choć olej na bagnecie na minimum.