Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Proszę, czy mógłbym zapytać o opinię ?

Użytkownik Ogier Avatar Themark
    Mieszka w
    Żary / Lubanice
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD 175KM w Automacie, Seat Ibiza 1,2 90KM

Domyślnie Proszę, czy mógłbym zapytać o opinię ?

Witam Szanownych Forumowiczów.
    Nosze się z zamiarem zakupu... Alfy I w głowie siedzi mi AR 156 po lifcie lub AR166.
    Jestem z Żar (lubuskie) i znalazłem taki oto egzemplarz: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#c462827775.
    Dzisiaj byłem, oglądałem nawet się przejechałem.
    No autko widać że było eksploatowane bo wnętrze było bardziej "brudne" niż w moim Oplu . Podobno odkupione z serwisu BMW w Niemczech gdzie było zostawione w rozliczeniu
    Silnik nie był odpalany wcześniej, ale zapalił od pierwszego zakręcenia. Słychać było tylko, jakby delikatne zgrzytnięcie Bendixu rozrusznika po uruchomieniu i puszczeniu kluczyka (przynajmniej, tak to brzmiało). Wydech wymieniony na Remusa (były papiery), no i już wypadało by wymienić olej bo dochodzi termin i rozrząd, bo gość sam mówił, że nie ma papierów na to i wypadało by go wymienić.
    Jest kilka odprysków lakieru no i do zrobienia porządne czyszczenie wnętrza i polerka lakieru.
    Tylko silnik 2,0 JTS mnie martwi różnie o nim piszą.
    Silnik chodził równo bez falowania, sprzęgło nie szarpało choć brało dość nisko, ale mój kumpel też ma AR156 przedliftową i pamiętam że u niego sprzęgło też jakoś tak brało). Suchy, bez wycieków, choć olej na bagnecie na minimum.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Dobre, w ogłoszeniu napisane że środek zadbany. Pierwsze oszustwo

Wysłane z mojego MZ601 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar Endriu Ka
    Auto
    156SW 1.9 JTD multijet 16V 140KM

Domyślnie

130 przebiegu....chyba w milach.Niemcy nie kupuja samochodow by ladnie staly Jak kupowalem to tez mialem 127 przebieg,rzeczywisty prawie 300.Wazny stan autka,ja jestem zadowolony.A te 127tys gdy swieci to ladnie mnie podbudowuje.

Mieszka w
    Żary / Lubanice
    Auto

Domyślnie

Witam Serdecznie
    No środek ładnie utrzymany w sensie że nic nie połamane nie powycierane, fotele nie podarte.

Fakt że jak oglądałem to na pierwszy rzut oka nie robiło wrażenia bo było... zakurzone i przybrudzone ale co było faktem, nie było zniszczone. Ja swojego opla Astrę jak kupowałem to po zakupie środek dałem do mycia i prania. Ale do teraz jest extra. Więc to mnie nie zraża. Zrobiłem tylko błąd że nie spisałem VIN auta. No i jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje... Nie ma drugiego kluczyka z pilotem do zamka centralnego. Jest tylko jeden "scyzoryk" z immo do otwarcia i odpalenia. Kurczę trochę to mnie martwi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Krzysiek01
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS 2000r

Domyślnie

już samo to, że olej był na minimum powinno ją dyskwalifikować...
    NAJNOWSZE FILMY ONLINE bez limitów i bez rejestracji. Filmowe hity zaraz po premierze do obejrzenia online
    http://ekinohd.pl

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Jak dla mnie cena podejrzanie mała ja za 156 po FL i do tego z takim małym przebiegiem.
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Mieszka w
    Żary / Lubanice
    Auto

Domyślnie

Witam Serdecznie i ponownie.
    Poprzedniej Alfy z 2.0 JTS nie nabyłem szukałem (szukam dalej)
    Dziś oglądałem taką: http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...5-ID7T2dL.html
    Ciekawa sprawa z tym autem wydaje mi się taka że w ogłoszeniu jak i twierdzeniu właściciela jest zaznaczone że samochód ma silnik o mocy 150KM, natomiast po numerze VIN wychodzi wg. EPERa, że auto ma 140 KM (VIN:ZAR93200000280967)
    Czy dekodowanie VIN w Eperze jest mało dokładne, czy jest to jakaś "specjalna" wersja ?
    Poza tym przebieg ok. 104000 km wydaje mi się wręcz... nieprawdopodobny. Fakt że auto odpaliło od pierwszego kopa na zimno) chodził równiutko, jeździł całkiem przyjemnie, nie trzęsło, nie szarpało, z zawieszenia nie dochodziły żadne niepokojące dźwięki a jeździłem po niezbyt równej ulicy. Komputer nie wykazał żadnych błędów (miałem i sprawdziłem) ale... zaskoczył mnie fakt, że w FESie wartość Odometer wynosiła 0 (zero).
    Koledzy proszę o opinie, czy warto czy nie. Ogólnie buda w bardzo dobrym stanie, podwozie bez rdzy, czujnik lakieru bez zastrzeżeń. Jestem w kropce.
    Pozdrawiam
    Marek

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Wielokrotnie spotkałem się ze wskazaniem odometru 0 w FESie, szczególnie właśnie w 16V. Sterownik po prostu nie notuje przebiegu (nie znaczy to oczywiście że coś było kombinowane). VIN zawsze możesz sprawdzić w ASO Fiata. Po numerze nadwozia faktycznie wychodzi silnik 140KM i dokładna data produkcji styczeń 2005, ale czy to jest jakiś problem, raczej nie. Poza tym jeśli jest tak jak mówisz to moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać.