Witam, mam dziwne specyficzne piszczenie spod układu kierowniczego. Wyczytałem, że może to byś taśma airbag. I tutaj moje pytanie: Da rade ją jakoś naprawić czy muszę kupić nową? Jak się z nią obchodzić by jej nie zepsuć?
Witam, mam dziwne specyficzne piszczenie spod układu kierowniczego. Wyczytałem, że może to byś taśma airbag. I tutaj moje pytanie: Da rade ją jakoś naprawić czy muszę kupić nową? Jak się z nią obchodzić by jej nie zepsuć?
Zakladalem kiedys kiere multifunkcyjna i wymienialem tasme. hmmm ale powiem szczerze ze nie pamietam zeby byla do rozmontowania. Mozesz probowac ja wyjac i sprawdzic...zeby nie uszkodzic... Najlepiej odlaczyc aku bo bedziesz odpinal poduche(jednie mowia ze trzeba inni ze nie)musisz ustawic kola na wprost i odkrecic 3 śrubki za kierownica.Odskoczy poducha. Lekko ja wyjmujemy i odpinamy zolty kabel wyjmujac zawleczke zabezpieczajaca . Dalej odkrecamy cala kierownice. Nastepnie odkrecamy oslony kolumny kierowniczej...srubka tu srubka tam...i teraz mamy piekny dostep. zaznacz mazakiem na rantach polozenie "talerzy" tasmy zeby pozniej wiedziec jak ustawic... w kazda strone jest bodajze niepelne 2,5 obrotu...zle ustawisz skladajac i tasme zerwiesz... Pozniej sa 3 srubki ktore trzymaja tasme airbag do kolumny i wystarczy je odkrecic i masz to swinstwo w lapie
ale az dziwne zeby to piszczalo... zdejmiesz tasme na chwile przypasujesz kierownice i zobaczysz czy tez piszczy... jak nie to brac sie za tasme jak cos jest do demontazu. Jak nie to allegro koszta ~40zl zalezy do jakiej wersji...
A może to nie piszczy Ci taśma od poduszki tylko po prostu zegary a dokładnie piski/skrzypienie z obudowy zegarów? W okolicach kierownicy to własnie z tych plastików mogą pochodzić takie piski![]()
Dziwne to wszystko bo kolega nie opisał kiedy piszczy i skąd. Wróżek tu na forum nie ma.
Najczęściej z S3 mini
mi popiskuje przy skręcaniu kierownicą.. ale znów nie zawsze... też podejrzewam właśnie że to ta taśma..