Napisał
Indigo
Witam,
żeby nie było za pięknie mam problem ze swoim nowym nabytkiem.
Jedno pytanie dotyczy gniazda zapalniczki z przodu. Od początku wydawało mi się, że podświetlenie jej "głupieje". Najgorsze jest to, że zaraz po odbiorze auta chciałem podpiąć radio CB. Jednak przestało działać. Okazało się że spalił się bezpiecznik przy wtyce radia o którym nie wiedziałem. Wymieniłem podłączam z tyłu w bagażniku radio działa. Podłączam z przodu - znowu spalony bezpiecznik CB. Co jest tego powodem? Aż boję się podpiąć co innego, żeby nie zepsuć?
Drugie pytanie dotyczy czy ta wtyka zapalniczki może być też powodem bardzo słabego odbioru radia samochodowego? Radio nie znajduje prawie żadnych stacji a jak znajdzie zachowuje się jakby nie miała RDS(gubi sygnał). Dodam, że sygnał się poprawia po dotknięciu przeze mnie anteny.
Trzecia najważniejsza sprawa to czy Wasze belle też się tak nagrzewają, a mianowicie nawet godzinę po krótkiej przejażdżce maska z przodu (belka nad chłodnicą) oraz boczne nadkola z przodu są bardzo mocno nagrzane - nie ciepłe tylko gorące. Boję się, że nie jest to normalne i chce uniknąć kłopotów. Temperatura na wskaźniku trzyma bardzo ładnie 90 stopni cały czas. Auto dość szybko łapie tą temperaturę.
Proszę Was o opnie i porady w tych sprawach bo niedługo czeka mnie dłuższy wyjazd.