Strona 81 z 135 PierwszyPierwszy ... 31717273747576777879808182838485868788899091131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał tx555 Zobacz post
    a co takiego słyszysz? Jak dla mnie to jeden z bardziej cichych silników jakie słyszałem, przynajmniej na postoju i z zamkniętą maską - bo w czasie jazdy to raczej nie wychodzę na zewnątrz Głośno to było jak miałem aktywator padniety
    na wolnych obrotach silnik chodzi jakby pod maska był worek z kamieniami. Tam cyknie , tu cyknie bez powtarzalności, może to tez wtryski może to MA. Kultura pracy pozostawia wiele do zyczenia. Wewnatrz tego nie slychac. Ale może tak ma być, ważne żeby się nie psul.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Dobijam do 100 tys km w 3 lata. Padło jedno łożysko z tyłu (jeszcze na gwarancji) i dwa razy wymieniałem żarówki świateł mijania (na stałe włączone). Przebieg w zdecydowanej większości trasy.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Koleżanki i Koledzy, jeśli piszemy o usterkach to ja dorzucę coś od siebie. Kupiłem auto w końcu września 2013, nowe w salonie i do tej pory najechałem już 57000 km. Niestety bardzo wielkie było moje zdziwienie, kiedy dziś z rana zauważyłem, że na masce łuszczy mi się lakier. Wygląda to jak na załączonym obrazku. Czy taka sytuacja już się komuś przydarzyła? Wydaje mi się, że nie jest to normalne w nowym samochodzie.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0972.jpg
Wyświetleń:	603
Rozmiar:	49.2 KB
ID:	137850  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Masakra. Do reklamacji.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kce
    Auto
    Specialized Stumpjumper

Domyślnie

To znaczy, ze luszszy sie ta warstwa ochronna lakieru pastelowego, prawda?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

No schodzi lakier bezbarwny zwany inaczej klarem. Jest to oznaka że samochód został po prostu kiepsko pomalowany, w używanych samochodach wiadomość że auto było uszkodzone i naprawiane tanim kosztem na szybko. Pytanie czy fiat w procesie produkcji źle pomalował samochód czy auto w salonie, przed sprzedażą miało jakąś przygodę, szybko naprawili i później są takie efekty. Kolego zanim cokolwiek zrobisz, sprawdziłbym miernikiem czy grubość lakieru jest w normie. Wbrew pozorom podwójny lakier w nowych samochodach to nie jest nic nadzwyczajnego, podczas transportu dzieją się z samochodami różne dziwne rzeczy, sam miałem nowe auto które osobiście odbierałem z salonu i jakie było moje zdziwienie gdy dowiedziałem po 5 latach od zakupu że przednia maska jest powtórnie malowana i to mało fachowo...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Abezus dzięki za podpowiedź z tym miernikiem. Sprawdzę, ale wydaje mi się, że to raczej wina fabryki, bo odbierałem samochód po samej przerwie wakacyjnej. Pewnie jakimuś makaroni zapomniało się jak ma malować.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wiesz to malują maszyny w sterylnych warunkach więc teoretycznie nie ma miejsca na taką pomyłkę... Teoretycznie bo wiadomo że rzeczywistość jest często dziwna. Tak jak mówię sprawdź miernikiem maskę, będziesz bardziej świadomy...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Dołączył w 2007 ale konto wcześniejsze skasowali

Domyślnie

Cytat Napisał Strzeszku Zobacz post
    Koleżanki i Koledzy, jeśli piszemy o usterkach to ja dorzucę coś od siebie. Kupiłem auto w końcu września 2013, nowe w salonie i do tej pory najechałem już 57000 km. Niestety bardzo wielkie było moje zdziwienie, kiedy dziś z rana zauważyłem, że na masce łuszczy mi się lakier. Wygląda to jak na załączonym obrazku. Czy taka sytuacja już się komuś przydarzyła? Wydaje mi się, że nie jest to normalne w nowym samochodzie.
    Nie umiejętne mycie Karcherem potrafi zrobić podobne szkody. W ogóle to wydaje mi się, że wszystkie te myjki ciśnieniowe nie wpływają korzystnie na lakier, lusterka i plastiki.
    Rzeczywiście auto nowe, ale z ciekawości często używasz lub myjesz Karcherem?
    Sam swego czasu uszkodziłem swój samochód, właśnie przykładając zbyt blisko, ale to było w starszym aucie, na zderzaku malowanym 3 lata wcześniej.

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

To częsty objaw mycia dużym ciśnieniem ale raczej zdarza się w aucie po przejściach ,chociaż słyszałem też o przypadkach na lakierze fabrycznym jeśli ciśnienie jest zbyt duże. Niestety kolega wyżej ma słuszne przypuszczenia ,ta chemia jest bardzo szkodliwa dla lakieru,im lepiej umyte bardzo brudne auto tym gorzej dla lakieru . Efekt może fajny ale po 2 latach systematycznego mycia taka chemią 2 letnie auto potrafi mieć lakier matowy jak po szczotkach. Polecam mycie własno ręczne z użyciem szamponu z neutralnym ph, wtedy nie musimy się martwić o lakier. Z myjek ciśnieniowych korzystać tylko do spłukiwania ale bez chemii