Czy da się wymienić lewy błotnik bez zdejmowania zderzaka? Czym uszczelnić połączenie błotnik nadwozie? Zwykły silikon wystarczy?
Czy da się wymienić lewy błotnik bez zdejmowania zderzaka? Czym uszczelnić połączenie błotnik nadwozie? Zwykły silikon wystarczy?
Bez zdejmowania nie zdejmiesz błotnika ponieważ pod zderzakiem w połowie drogi jest śruba usztywniająca środek błotnika do 'ramy'
wiem bo przerabiałem to 3 dni temu i się przyjrzałem
~ taka była piękna ! :C
Dzięki za info, czyli na ogarnięcie tematu potrzebna dłuższa chwila![]()
A jednak da się zdjąć błotnik bez ściągania zderzaka. Widocznie mam bardzo zwinne rączki
![]()
Silikonu są z regóły na bazie jakichś kwasów więc odradzałbym uszczelnienie blach, kup masę blacharską w sklepie lakierniczym.
Nie masz w nadkolu żadnego zabezpieczenia antykorozyjnegoi?
Silikonu użyłem budowlanego do blach więc powinno być ok.
W sumie tak standardowo było, więc nie ruszałem, rdza nie wyłazi, jeździ się dalejNie masz w nadkolu żadnego zabezpieczenia antykorozyjnegoi?![]()
Panowie
A co powiecie na takie cos?
To alfa GT 2004 1.9JTD po wypadku, ktora mam do kupienia.
Byla naprawiona odrazu (przez handlarza niestety a nie przez osobe prywatna i jego mech/blach/lakier) 2 lata temu i potem uzywana w Polsce, az do dzisiaj gdzie jest na sprzedaz.
Jak to wg. Was wyglada?
Powazne te uszkodzenia?
Ma ktos moze zdjecie Alfy GT/147 (147 to chyba ten sam przod prawda?) ze zdjetym tym samym blotnikiem (i najlepiej zderzakiem) i stanie bezwypadkowym zebym mogl porownac?
Boje sie tylko tego, ze ten handlarz odwalil kijowa robote po to tylko zeby jak najwiecej przyciac pinionszkow i nie wiem przez to czy kupowac to auto - bo juz teraz nie sciagne blotnika zeby sprawdzic jak to jest tam zrobione.
Prosze pomozcie jak najszybciej bo jutro mam jechac w trase zeby ja obejrzec i nie wiem co poczac.
Bede tak wdzieczny niesamowicie ze koniec za jakakolwiek pomoc.
Mam tez fotke, ktora zalaczam w bardzo wysokiej rozdzielczosci i moge komus przeslac na mejla.
Moj email natomiast to meekeen@gmail.com
Prosze pomozcie![]()