Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Temat: Opinie o MiTo

mra
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem jest to piękny samochodzik. Ja odbyłem nią jazde próbną, żona też jeździła i całkiem realnie rozwarzamy jej zakup. Tym bardziej, że muszę przyznać iż rabacik udzielony na jej cenie był baaaaardzo przyzwoity!

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał mra
    Moim zdaniem jest to piękny samochodzik. Ja odbyłem nią jazde próbną, żona też jeździła i całkiem realnie rozwarzamy jej zakup. Tym bardziej, że muszę przyznać iż rabacik udzielony na jej cenie był baaaaardzo przyzwoity!
    Uchyl rąbka tajemnicy co do tych rabatów bo jeszcze 3 miesiace temu dealerzy krzyczeli zgodnie ,,Żadnych rabatów na MiTo''

Użytkownik Rowerzysta Avatar limak
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    AR146 1.4 TS 16V

Domyślnie

mra, ...podpinam sie pod post wyzej - uchyl rabka tajemnicy! :>>

Ja sie przyznam, ze z poczatku MiTo dla mnie bylo niekoniecznie tym czego oczekiwalem... pozniej przyszedl czas na wyprawe do salonu (AutoRes Rzeszow) i obejrzenie na zywo...

Nuova Delta i Alfa Mi.To.
    Pierwsza od 69k zł z 1.4 120CV a druga demo (ale nie jezdzilem, sprzedawca tlumaczyl, ze trzeba sie zapisac na jazde wczesniej... - dziwna polityka) MiTo 1.4TB 155CV za 85k zł

Z punktu widzenia ekstrawaganckiego - a jednoczesnie praktycznego osobnika - wybor prosty - ze wskazaniem na wieksza siostre

Ale MiTo ma w sobie moc uroku.
    Strasza boczki drzwi, ktore za te pieniadze powinny byc wykonane z lepszych materialow...

No i kwestia kasy...

MiTo 1.4 78CV za 50 000,- PLN :?: ;//
    MiTo 1.4TB za 68 000,- PLN :?: ;//
    Duzo IMO... Skorpion o 10 tysiecy tanszy a tez z 1.4T pod maska
    Chyba, ze zaczyna sie historia jak w salonach Citroen'a i rabaty-rabaty-rabaty...
    I bedzie mozna sporo ugryzc z ceny katalogowej.

Nooo poooochwaaal sie ileee tego rabatu!?

mra
    Gość

Domyślnie

Powiem tak, przy całkowitej cenie katalogowej z dodatkami wybranymi przeze mnie i żonkę sięgającej trochę powyżej 96 tys. zł dostaliśmy sporo ponad 10% rabatu oraz alarm w cenie. I to za rocznik 2009. Dokładnych kwot wolę jednak nie podawać. Chciałem jeszcze komplet kół z oponami zimowymi ale tu już napotkałem duży opór i raczej już jego nie przełamie, ale jak będe szedł składać zamówienie to spróbuje jeszcze raz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    złom

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    I kuciem całości.
    Raz, że to są silniki uturbione, więc mają większy margines wytrzymałości. Dwa, wszystkie t-jet mają ten sam dół, seria ma na pewno margines do okolic 220 km - Źródło bezpośrednio od technologa fiata. W tym silniku przyrost kilkudziesięciu koni to kwestia softu.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

W poniedziałek kręciłem się po Warszawie i wjechałem w ciasną uliczkę, szczelnie wypełnioną samochodami.

I tak przeciskam się tą uliczką i nagle wzrok mój przykuł w oddali jakiś samochód.
    Myślę sobie: "jakieś fajne autko"

Podjeżdżam bliżej i patrzę, a to MiTo stoi.

Co prawda było ustawione do mnie tyłem, więc nie wiem, czy podobne wrażenie zrobiłoby to auto stojąc przodem, ale wyróżnia się z tłumu i to bardzo.

Także pod tym względem to Alfa pełną gębą.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Byłem dziś w salonie AR i dokładnie (po raz kolejny ;p) wyoglądałem sobie Mito. Auto dużo lepiej prezentuje się "na żywo" niż na zdjęciach. A wnętrze to już naprawdę bajka. W piątek jestem umówiony na jazdę próbną, a co będzie dalej aż się boję...
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Jest ladna .... ale dla kobiety
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Jestem już po jazdach Mito Auto bajka, prowadzi się wspaniale a z silnikiem 155KM przyspiesza jak mały odrzutowiec Mito podoba mi się coraz bardziej Wszystkim polecam przejażdżkę Mito, zwłaszcza malkontentom, na pewno się zdziwią co to małe (właściwie wcale nie takie małe) autko potrafi. Mito to Alfa pełną gębą :mrgreen:
    FORZA ITALIA !

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Mito to Alfa pełną gębą
    Właściwości jezdne ma alfowskie to fakt, bo sztywnośc skrętna nadwozia dużo nadrabia. Ale- silnik nie jest z Alfy Romeo, płyta podłogowa jak w Oplu Corsa i Fiacie Grande Punto, napęd na przód w przypadku małych Alf jest bardziej pożądany bo to tak jak w Alfasudzie i 33. Wg. mnie to nie jest Alfa pełną gębą.

I przód mi się nie podoba w ogóle.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi