w dziale zrób to sam jest instrukcja jak to zrobić i jakie można zastosować rozwiązania
w dziale zrób to sam jest instrukcja jak to zrobić i jakie można zastosować rozwiązania
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
to jest ALFA 156 z 2001 r
---------- Post added at 16:39 ---------- Previous post was at 16:37 ----------
jak wymienić przy niej podswietlenie siły nawiewu i od klimy tak by niczego nie uszkodzić
skąd wziąć takie małe żaróweczki bo nigdzie nie mogę ich dostać a po przerobieniu ich na diody po naszych drogach co jakiś czas gasną bo coś przestaje łączyć
- - - Updated - - -
TU SIĘ MYLISZ BYŁEM W KILKU I USŁYSZAŁEM TYLKO, IDŻ DO SERWISU RTV. SĘK W TYM ŻE TEŻ NIE MIELI
A możecie mi podpowiedzieć, w jaki sposób podświetlane są "małe" kontrolki w zegarach - np olej, check itd?? Są tam osobne żaróweczki?
Witam,
czy tak samo jak co do tematu ma się sprawa z Alfą Romeo 156 z 2002r.? Chodzi mi o wymianę podświetlenia prędkościomierza. Nie wiem jak to zrobić, a w nocy nie widać nic oprócz obrotów i oceniania prędkości na czuja. Tutaj jest już nowy "środek" i chciałbym się dowiedzieć, czy to jest ta sama sprawa co z alfą z 1999r. czy trzeba coś zrobić inaczej, bo żadnych śrubek tam nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Słupek ; 13-07-2014 o 00:01
Hej. Mam szybkie pytanko. Ile ogólnie potrzebnych jest żarówek do konsoli środkowej, prędkościomierza, obrotomierza? Chcę wymienić komplet tylko nie wiem ile kupić. Może ktoś wymieniał i akurat pamięta![]()
nie widziałem tego fizycznie, ale na schematach:
3szt zegary w konsoli
2szt obrotomierz
2szt prędkościomierz
w zegarach zapewne są jeszcze kolejne żarówki, które np podświetlają licznik przebiegu i jest żarówka chyba od świateł mijania..
Dodano po 6 minutes:
jednak jest jeszcze więcej:
-prędkościomierz 2szt plus 1 do licznika
-obrotomierz 2szt plus 1 do drogowych
-zegary w konsoli 4szt plus 2 do kontrolki temp i rezerwy paliwa
w starszych 156 bywa czasem 1szt w check panelu, jeśli jest tam narysowany samochód.
z selespeed 1szt do wyświetlacza
Dodano po 17 minutes:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ka_paliwa.html
aha wielkie dzięki za odpowiedźto już mniej więcej wiem ile kupić
![]()