Po co kupowac kilkuletnie auto jezeli wg kupca wygladalo archaicznie juz w dniu premiery?
Pomijajac cale kwestie tuningu itp jakos tego nie potrafie zrozumiec
![]()
Czy ja napisałem, że AUTO wyglądało?
Sprawdzałem ostatnio, są OKPo prostu kształt i wilkość lamp plus upakowanie przeciwmgłowych z boku powoduje, że dają mało światła. Jesteś na forum od dłuższego czasu to pewnie spotkałeś się z wypowiedziami, że czasem w złą pogodę ludzie muszą włączać przeciwmgłowe, bo jest za ciemno.
Musisz zrozumieć, że reszta świata nie musi koniecznie podzielać Twojego zdania, w tym wątku sprawiasz wrażenie psychofana, dla którego każda normalna argumentacja to jak jakiś zamach na świętość. Wychodzę, z założenia, że w każdym aucie da się zrobić coś żeby było jeszcze lepsze czy ładniejsze. Są rozwiązania, których się nie montuje fabrycznie, z wielu powodów, m.in. dlatego, że auto powinno spełniać oczekiwania jak największego grona odbiorców, stąd np. nie kupujesz GT ze sportowym body kitem i na sportowych sprężynach. I w tym momencie wchodzi tuning i ludzie to robią, bo dbają o swoje auta i chcą by były jak najładniejsze. Powiem więcej - chcą żeby odzwierciedlały jak najbardziej właścicieli. Oczywiście, widać codziennie na ulicach wielu, którzy przesadzili, ale dodanie jakiegoś "smaczku" do auta, jeśli się to zrobi w ładny, wyważony sposób raczej nie zaszkodzi. Nie wiem czemu tak trudno Ci to pojąć.
Dodano po 3 minutes:
rozumiem, że wybierałeś auto ze względu na tylne lampy?bo widzisz, dla mnie w GT plusy przeważają nad minusami, dodając do tego fun z jazdy doszedłem do wniosku, że to jest auto dla mnie. Jakbym miał 400k to bym sobie kupił Acurę NSX i nie musiałbym odpowiadać na pytania czemu w aucie za 25-30k jakiś szczegół mi się nie podoba
![]()
Ostatnio edytowane przez khad ; 13-07-2014 o 20:13 Powód: Dodano
Rozumiem Cię, znam wiele osób, którym tył Alfy GT przypadł bardzo do gustu, ale musicie zrozumieć, że są też osoby, które uważają, że jest to jeden ze słabszych elementów. Mi się akurat podoba linia od przodu i wysoki grill. Dlatego jakakolwiek dyskusja o gustach jest z góry skazana na niepowodzenie, nie wiem tylko czemu kolega tak żywo reaguje, trzeba zrozumieć, że są ludzie, którzy chcieliby coś zmienić i forum jest od tego żeby im pomóc zamiast wyzywać od wieśniaków czy innych. Ja na razie zostawiam tył jak jest, nie znalazłem do tej pory jakiegoś rozwiązania odnośnie tych lamp, które by mnie jakoś powaliło na kolana, więc się nie pakuję w koszta żeby zrobić coś tylko po to żeby było inaczej![]()
Tył moim zdnaiem jest świetny bo niewiele innych marek ma światła tylko na błotniku zostawiając klapę "czystą"
ALE
Proponuje autorowi wątku napisac do proxima w jakiej cenie przerobiłbym tylne lampy na Ledy i będziesz miał lampy jak z filmiku co wrzuciłeś. Wygląda fajnie więc działaj.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA