Co koleżeństwo poleca albo sądzi o czernieniu plastiku z tyłu nad rurą wydechową. Duże czarne matowe pole prysnąłem sprajem do opon.
Co koleżeństwo poleca albo sądzi o czernieniu plastiku z tyłu nad rurą wydechową. Duże czarne matowe pole prysnąłem sprajem do opon.
Coś pomógł ten środek do opon? Wielokrotnie próbowałem czymś zaczenić ten plastik, ale po pierwszym deszczu znów wygląda obrzydliwie. Bardzo szybko powstają na nim zacieki, które mnie denerwują.
nie ma lepszego...sprawdzony srodek, uzywam caly czas i plastiki jak nowewiem o czym mowicie bo sam nie lubie zaciekow..oczywiscie pojawiaja sie zacieki ale duzo duzo pozniej niz po innych srodkach...naprawde robi cuda ten produkt nawet z zaniedbanych plastikow
![]()
http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=491
polecam tylko na zewnetrzne elementy, do srodka najlepszy ktory testowalem ( testowalem wszystkie ) to
http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=299
daje swietny efekt nowego auta bez klejacej i swiecacej sie jak psu jajca tapicerki![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 14-07-2014 o 01:33
2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm
2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)
Na dzisiaj po środku do opon ujdzie, zobaczymy po deszczu.
Ja używam Nielsen S-A-S![]()
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
Test 2 X deszcz ulewny i jazda po mieście, jest bardzo dobrze, od dzisiaj pryskam środkiem do opon ten plastik. Rozterką może być marka pryskacza, ten był noname ale po spryskaniu wysychał szybko.
W oczekiwaniu na przesyłkę z Quick interior Detailer postanowiłem się pobawić w środku Ultimate Protectant (który oficjalnie do środka też się nadaje). I faktycznie, niezbyt rządzi.
Praktycznie na wszystkim jest bardzo nierównomiernie (pomimo moich usilnych prób wyrównania). Na tym dużym gładkim plastiku przed pasażerem - masakra - same zacieki, które wyglądają jakby ktoś sok rozchlapał. Na chropowatej powierzchni najbliżej szyby - dyskusyjnie. Najlepiej z tego wszystkiego na tym czyms o fakturze skóry między chrpowatą a gładką, chociaż jak się przyjrzeć to też widać smugi. Schowek pod szybą nawet jakoś da się wyczernić, ale znowu - widać kolejne pociągnięcia.
Koniec końców na połowę elementów (po stronie kierowcy) poszły w ruch chusteczki W5 z Lidla (którymi ongiś Palio katowałem) + przetarcie szmatką po nich i... no będzie porównanie za kilka dni. Póki co W5 miażdzy. Może Ultimate musi "się wsiąknąć"... Z plusów - nie klei się, zapach specyficzny. Chyba spodziewałem się czegoś lepszego po tej "klasie" środka.
A za kilka dni użyję QID, mam nadzieję, że on przywróci fabryczny wygląd całości i smugi znikną.![]()
Ten duży płaski dekielek na schowku pod szybą to kłopotliwy element do równomiernego wyczyszczenia. Próbowałem już z 5 wynalazków. Teraz myję toto wodą z detergentem i mat powoli się wyrównuje.
Mnie się ten plastik upieprzył woskiem i wygląda dość nieciekawie, jeśli ktoś ma jakiś sposób, to chętnie się dowiem.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
generalnie sa czernidla do plastikow sam mam autolanda chyba juz nie pamietam i efekt jest bardzo dobry kiedy np. nie pada efekt utrzymuje sie nawet kilkanascie dni. Czernidla tez powinny zalatwiac temat pasty na czarnym plastiku sam tak kiedys zasyfilem sobie podszybie w Abarthcie i po zaczernieniu problem pasty znikl a plastik sie swieci jak wysmarowana laska na plazy w costa brava![]()