Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: picowanie wyglądu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar dobryalf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    giulietta serie 1 1,4TB MultiAir 16v 170KMTCT Excl

Domyślnie picowanie wyglądu

Co koleżeństwo poleca albo sądzi o czernieniu plastiku z tyłu nad rurą wydechową. Duże czarne matowe pole prysnąłem sprajem do opon.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Coś pomógł ten środek do opon? Wielokrotnie próbowałem czymś zaczenić ten plastik, ale po pierwszym deszczu znów wygląda obrzydliwie. Bardzo szybko powstają na nim zacieki, które mnie denerwują.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

nie ma lepszego...sprawdzony srodek, uzywam caly czas i plastiki jak nowe wiem o czym mowicie bo sam nie lubie zaciekow..oczywiscie pojawiaja sie zacieki ale duzo duzo pozniej niz po innych srodkach...naprawde robi cuda ten produkt nawet z zaniedbanych plastikow

http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=491

polecam tylko na zewnetrzne elementy, do srodka najlepszy ktory testowalem ( testowalem wszystkie ) to
    http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=299
    daje swietny efekt nowego auta bez klejacej i swiecacej sie jak psu jajca tapicerki
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 14-07-2014 o 01:33
    2010 Giulietta 1.4 TB progression + dodatki + SAVALI tuning 144KM / 257Nm

2014 Giulietta 2.0 JTDM 175KM TCT Exlusive + (sportiva QV, premium, pakiet wlokna weglowego, dodatkowe spoilery)

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Na dzisiaj po środku do opon ujdzie , zobaczymy po deszczu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Ja używam Nielsen S-A-S
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Test 2 X deszcz ulewny i jazda po mieście, jest bardzo dobrze, od dzisiaj pryskam środkiem do opon ten plastik. Rozterką może być marka pryskacza, ten był noname ale po spryskaniu wysychał szybko.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

W oczekiwaniu na przesyłkę z Quick interior Detailer postanowiłem się pobawić w środku Ultimate Protectant (który oficjalnie do środka też się nadaje). I faktycznie, niezbyt rządzi.

Praktycznie na wszystkim jest bardzo nierównomiernie (pomimo moich usilnych prób wyrównania). Na tym dużym gładkim plastiku przed pasażerem - masakra - same zacieki, które wyglądają jakby ktoś sok rozchlapał. Na chropowatej powierzchni najbliżej szyby - dyskusyjnie. Najlepiej z tego wszystkiego na tym czyms o fakturze skóry między chrpowatą a gładką, chociaż jak się przyjrzeć to też widać smugi. Schowek pod szybą nawet jakoś da się wyczernić, ale znowu - widać kolejne pociągnięcia.

Koniec końców na połowę elementów (po stronie kierowcy) poszły w ruch chusteczki W5 z Lidla (którymi ongiś Palio katowałem) + przetarcie szmatką po nich i... no będzie porównanie za kilka dni. Póki co W5 miażdzy. Może Ultimate musi "się wsiąknąć"... Z plusów - nie klei się, zapach specyficzny. Chyba spodziewałem się czegoś lepszego po tej "klasie" środka.

A za kilka dni użyję QID, mam nadzieję, że on przywróci fabryczny wygląd całości i smugi znikną.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Ten duży płaski dekielek na schowku pod szybą to kłopotliwy element do równomiernego wyczyszczenia. Próbowałem już z 5 wynalazków. Teraz myję toto wodą z detergentem i mat powoli się wyrównuje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Mnie się ten plastik upieprzył woskiem i wygląda dość nieciekawie, jeśli ktoś ma jakiś sposób, to chętnie się dowiem .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

generalnie sa czernidla do plastikow sam mam autolanda chyba juz nie pamietam i efekt jest bardzo dobry kiedy np. nie pada efekt utrzymuje sie nawet kilkanascie dni. Czernidla tez powinny zalatwiac temat pasty na czarnym plastiku sam tak kiedys zasyfilem sobie podszybie w Abarthcie i po zaczernieniu problem pasty znikl a plastik sie swieci jak wysmarowana laska na plazy w costa brava