W Warszawie teoretycznie w dwóch miejscach wymieniają dynamiczne. Koszt około 1000pln.
W Warszawie teoretycznie w dwóch miejscach wymieniają dynamiczne. Koszt około 1000pln.
Wymianę oleju robiłem u nich trzy lata temu. Twierdzili, że wymienili cały olej. Stąd byłem pewien, że dynamicznie. Trochę to trwało, olej był widocznie przepracowany. Po wymianie skrzynia pracowała jakby bardziej miękko. Może efekt placebo?W każdym razie wolę opcję z przepłukaniem skrzyni aniżeli dolewkę świeżego oleju. Gdybym jechał w rejon Zielonej Góry chętnie bym sprawdził ten warsztat ale jechać tam tylko po to, to nie mam takiej możliwości.
Marek nie stresuj się tylko trza dobrze poszukać. Ja i tak wolałbym zrobić te 350 km i oddać auto w ręce majstra jak zrobic u byle kogo i 15 razy jezdzic na poprawki albo zarżnąć skrzynie . W piątek się okaże co powiedzą w Asb Palka . A jak bede zmuszony jechać do Zielonej Góry to opisze obszernie jak wrażenia .
Wysłane z mojego onetouch EVO7 przy użyciu Tapatalka
A czy gość z Zielonej wymienia dynamicznie? Jeśli tak to jaka cena?
Nazar - podaj proszę, do Kogo udajesz się do Zielonej Góry (z wymianą oleju w ASB) - jak szukałem półtora roku temu, to nikogo sensownego nie było - jedynie Teo Motors koło Poznania. Interesuje mnie kto to jest (nazwa firmy, gościa, chętnie sobie namiar zapiszę)
EDIT: Chodzi o Pana Kamila? Jak znasz dokładny adres, to będę wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez cra3y ; 16-07-2014 o 21:43
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Czekam więc na sprawozdanie z niecierpliwością. Gdzie w W-wie twierdzą że wymieniają dynamicznie?
Nie wierzę ,że jest to pełna wymiana dynamiczna z filtrem . Sam olej - 7l to w najtańszej opcji ok 250zl a za tutele 441pln . Do tego dochodzi koszt wyciągnięcia skrzyni i nieszczęsnego filtra ,restes ustawień , adaptacja i jakieś inne jeszcze dziwne rzeczy. Pewnie wymieniają tak jak w ASB w Mysłowicach . Ale mniejsza z tym - ważne ,że płukają i olej jest czysty . Co do gościa z ZIelonej Góry to nawet nie sprawdzałem jak się nazywa
Wziąłem telefon od gości z forum Vectry ,którzy tylko u niego robili "całą dynamiczną" oraz naprawiali nieszczęsny kosz C1 ( gdzie wymiana dynamiczna + filtr + naprawa skrzyni wychodzi 1800-2200pln ) . A numer do tego majstra to: 517 803 174 .
Dzięki Nazar - mam ten namiar (znalazłem też na forum vectry, ale dzięki za fatygę). Daj znać ja skorzystasz. Puki co ja nie mam powodu i czym tam skorzystać, ale namiar się przyda.
Ostatnio edytowane przez cra3y ; 17-07-2014 o 13:23
Pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
Nazar wymiana oczywiście bez filtra.
MarekNeo np. tutaj:http://www.autowawer.pl/#gkBottom1, dzwoniłem kiedyś i pytałem na tym się opieram. Sam nigdy tam nie robiłem.
Drugie miejsce to tutaj:http://www.transtronic.pl/dynamiczna_wymiana_oleju.php . W tym miejscu też dostałem odpowiedź że wymieniają dynamicznie koszt około 850pln.
W żadnym z tych miejsc nie wspominali o wymianie filtra.
Wymieniają za pomocą jakiegoś urządzenia które wpinają w obieg oleju z ASB. Nie wyciągają do tego skrzyni.
Dzięki