a było trzeba odrazu usunąć... No coś koło 300zł pewnie.
a było trzeba odrazu usunąć... No coś koło 300zł pewnie.
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Ponad dwa lata temu - robiłem to w grudniu 2011 r. - usuwanie klap nie było jeszcze takie popularne.
Jak około 300 zł to nie jest tak źle. Rozumiem, że będzie to orientacyjna cena za usługę polegającą na demontażu kolektora -> usunieciu klap -> zaspawaniu otworów po ośkach -> ponownym montażu kolektora, tak ?
Cos w tym styluprzynajmniej ja tyle biore za to.
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
To niewykluczone Luke, że po wakacjach odezwe sie do Ciebie w tej sprawie
Na razie wygląda to u mnie tak:
Pasuje coś z tym zrobić.
no Mariusz chyba nie jest dobrze.Mi jak sie rozszczelnil po 6 tys.km to nie bylo tyle syfu
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ceny z Wrocławia: 100 zł spawanie kolektora, dodatkowe 50-100 zł planowanie (jeśli potrzeba, ale jeśli ma być porządnie robione to potrzeba to zrobić).
Robocizna we Wrocławiu 300-600 zł za demontaż i montaż kolektora. Jeśli nie uda się bez ściągania paska rozrządu to warto go wymienić na nowy (kolejne 100 zł).
Mnie też przygoda z kolektorycdti.pl kosztowała bez sensu wywalonym w błoto 1000 zł.
500zł czyszczenie ale spawanie klap nie mam pojecia. ale jak juz wczesniej pisałem nowego pierburga kupisz za 800 do 900zł. ale wybór należy do ciebie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ja w przyszłym tygodniu jadę na czyszczenie kolektora i zastanawiam się czy wywalić klapy. Myślę,że jeśli będą ok to zostawię. Najwyżej co jakiś czas będę jezdził na czyszczenie:-)
Po wywaleniu klap szybciej zabijesz DPF-a ja wywaliłem w lipcu zeszłego roku i DPF-a szlag trafił w boże narodzenie a wypalał się normalnie w trasie co 800-1000km a przed samym zatkaniem co 500km. Więc jeśli ktoś decyduje się na wywalenie klap bo wiadomo to złoTo pomyślcie nad wycinką DPF-a również bo wczesniej czy później i tak was to czeka.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html