Witam,
Ponieważ chciałem kupić (i kupiłem w końcu) AR159, to sobie jedną chętną obejrzałem. Ja jej nie kupiłem ale zrobiłem jej wizytę w OSKP i jazdę próbną:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4434744379
Generalnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Samochód zarówno wew. jak i zew. bardzo zadbany i na pierwszy rzut oka nie było się do czego przyczepić. Ładne felgi, dobre wyposażenie, składana kanapa.
Wymieniony rozrząd + pompa, wahacze, nabita klima, drugi komplet opon.
Zajechaliśmy na OSKP. Tam na początek komputer i oprócz paru pierdół jak spalona żarówka oświetlenia rejestracji, jedna poważniejsza: nie działająca zmiana położenia świateł (już do myślenia).
Mechanicznie niestety dużo gorzej: kończące się tarcze (wszystkie, ale ok, eksploatacja), łącznik stabilizatora prawy tył (pierdoła) i tu gorzej: maglownica i turbina do roboty na dzień dobry. Zalane wszystko niemiłosiernie. W trakcie jazdy natomiast bez drgań na kierownicy czy wyczuwalnego spadku turbo.
Podczas jazdy wyszedł dwumas.
Samochód był robiony, ale według mnie całkiem nieźle poskładany. Natomiast facet z OSKP już nie był tak pozytywnie nastawiony i dlatego zrezygnowałem z zakupu tego auta.
Właściciel mimo tych ewidentnych przypadłości nie wiele zamierzał opuścić, więc sobie darowałem. Parę tyś same usterki na dzień dobry.
Kupiłem inną (też z historią, ale taniej), natomiast tą do dyskusji. Na pewno nie w tych pieniądzach.
Pozdrawiam