Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Byłem, widziałem i nie kupiłem. Dlaczego? Przeczytaj!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Ja zauważyłem jednak że nowi użytkownicy to poszukiwacze okazji... Zerknijmy na ceny rynkowe, nie polskie tylko krajów z których samochody przyjeżdżają do nas:

http://www.autoscout24.pl/ListGN.asp...&flzh=1&desc=0

Na pierwszej stronie mamy już alfy które po sprowadzeniu będą kosztowały 20k zł, a wiadomo że na paru pierwszych stronach są wynalazki od turasów. Obiektywnie patrząc poniżej 6500e nie ma nic sensownego, no ale to już powiedziałem. To są ceny za zadbane bezwypadkowe grande punto, nie alfę. No ale ok jeśli ktoś jest w stanie znaleźć mi poniżej 20k zł bezwypadkową 159 z silnikiem 1.9 8v (tylko taki mnie interesuje) w której nie huczy skrzynia i nie ma połowy dieslowskich pierdół do wymiany biorę samochód od ręki. Z wyposażenia interesuje mnie tylko climatronic. Mówię poważnie...
    Nie marudz
    Proszę nawet obok wawy jest

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-jtd...438122692.html

Plus ze handlarz uczciwy i mowi ze trzeba VAT doliczyć

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Paaanie jak doliczysz vat to przekroczy już magiczne 20 tyś... Generalnie procentowo ofert poniżej 25 tyś jest bardzo mało śmiem twierdzić że nie są to dobre samochody... Z drugiej strony dla każdego określenie "dobry samochód" znaczy co innego.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    147 TI 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

No dobra, ale turbinę i dwumase i parę pierdół zrobimy za 5k i tym samym za 26k mamy pewne auto z wymianą najdroższych elementów. A czy kupując inny egzemplarz za 26k mamy taką pewność? Znam przypadki, że ludzie sporo przepłacali, miało być super, a i tak się coś spieprzyło po chwili i dokładali znowu. Najważniejsze, żeby nie był odwinięty ze słupa, dokładnie dowiedzieć się co jest do naprawy i obliczyć całkowity koszt.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Dokładnie lepiej kupić za 20 k i włożyć 7k za najdroższe rzeczy i mieć z tym spokój jak kupić za "pewne auto" za 30 k i włożyć 4k. Tak jak piszesz byle ze słupa nie było ściągane ani żaden przekładak z Wysp. Poza tym jak chce się nowe to się idzie do salonu, a niestety mentalność sprzedających jest taka że jak zbliża się grubsza naprawa to wystawiają na allegro.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Competizione Zobacz post
    Dokładnie lepiej kupić za 20 k i włożyć 7k za najdroższe rzeczy i mieć z tym spokój jak kupić za "pewne auto" za 30 k i włożyć 4k. Tak jak piszesz byle ze słupa nie było ściągane ani żaden przekładak z Wysp. Poza tym jak chce się nowe to się idzie do salonu, a niestety mentalność sprzedających jest taka że jak zbliża się grubsza naprawa to wystawiają na allegro.
    Wiesz,
    Przewaznie okazuje się ze w tych za 20 k albo i nizej trzeba więcej dolozyc niż 7k. Sam chciałem kupic jedna za 19k i jak mnie Tomek Twardowski podsumowal to tylko siąść i płakać było Szukalem jeszcze trochę warsztatu alternatywnego i wyszlo ze multijety to każdy ogarnia a jts to wyzsza szkola jazdy w wawie i okolicach. W każdym bądź razie później ktoś się nie nie bal i kupil ja za 17k, miał jakiś warsztal zaprzyjaźniony od alf pod krakowem, zrobil polowe rzeczy, polowy nie i jakos smiga, jest zadowolony a ja nie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Fakt faktem z JTS'em w budzie 159/Brera jest problem. Dla mechaników to jakaś magia, a nie silnik. Co do MJ to znany przez mechaników silnik i 99,9 % je ogarnia. Właśnie tego można pozazdrościć posiadaczom ropniaków.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hesus88
    Mieszka w
    Praga( ta czeska)
    Auto
    Daewoo Nubira II była, Alfa 159 1.9 JTDm16v jest

Domyślnie

przeglądałęm dzisiaj alledrogo i wyskoczyła mi ta sama alfa już w bardziej promocyjnej cenie o ile pamiętam to wcześniej było 21 albo 21 z hakiem teraz mamy promo na 17 500

http://allegro.pl/sprzedam-alfa-rome...637240151.html