Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Które ASO polecacie na moje problemy z Julką?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM 2011r.

Domyślnie

Witam, czy oprócz Twardowskiego macie jeszcze jakieś pozytywne doświadczenia z innymi warszawskimi serwisami?? Jako kompletny laik samochodowy, potrzebuję fachowej obsługi, przy jednoczesnej uczciwości, tzn. żeby mi zaraz pół samochodu nie chcieli wymieniać Myślałem o Carserwisie, albo Bołtryku (tu miałbym najwygodniej podjechać). Z góry dziekuję za pomoc i opinie!
    Using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Ja to do Twardowskiego własiciciela mam mały żal, bo geniusz wsadził mi za dolną uszczelkę szyby w zimie i padającym śniegu swą wizytówką
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 2010

Domyślnie

Sama wymiana oleju może nie dać rady - trzeba silnik i hydraulikę wypłukać i rozpuścić syf. Olej masz świeży - ja bym dodał estry myjące do oleju i jeździł a w pewnym momencie powinno zaskoczyć - polecam Archoil AR2300 - sam tym doprowadzam zapuszczony silnik do porządku. Max czas skutecznego mycia to ok 3000km ale można jeździć i dłużej a nawet do następnej wymiany oleju.
    Serdecznie pozdrawiam,
    PW znów dostępne ale najlepiej: wlyszkow@vp.pl
    ANALIZY OLEJU

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał TheOrema Zobacz post
    Witam, czy oprócz Twardowskiego macie jeszcze jakieś pozytywne doświadczenia z innymi warszawskimi serwisami?? Jako kompletny laik samochodowy, potrzebuję fachowej obsługi, przy jednoczesnej uczciwości, tzn. żeby mi zaraz pół samochodu nie chcieli wymieniać Myślałem o Carserwisie, albo Bołtryku (tu miałbym najwygodniej podjechać). Z góry dziekuję za pomoc i opinie!
    Dukiewicz jest ok z mojego doświadczenia, chociaż na forum punto pamiętam ze trochę się zle o nim wypowiadali. U Boltowicza byłem jedynie na parkingu a w carservisie (tym starym na 1 sierpnia) korzystałem z serwisu blacharsko lakierniczego. Niby OK ale mlyn tam był straszny, pamiętam ze w Auto Ostrobramska było sympatyczniej (ale w jednym i drugim placila Benefia wiec nie mam się co czepiac

Użytkownik Embrion
    Auto
    Giulietta 1.4 MA, 170 KM

Domyślnie

Jestem przejazdem w Polsce, jutro będę jechał przez Poznań w str granicy, czy mogę ten środek nabyć w zwykłym hipermarkecie?
    Jeśli nie, to gdzie w Poznaniu, orientujecie się?

Dzęki!

Cytat Napisał wlyszkow Zobacz post
    Sama wymiana oleju może nie dać rady - trzeba silnik i hydraulikę wypłukać i rozpuścić syf. Olej masz świeży - ja bym dodał estry myjące do oleju i jeździł a w pewnym momencie powinno zaskoczyć - polecam Archoil AR2300 - sam tym doprowadzam zapuszczony silnik do porządku. Max czas skutecznego mycia to ok 3000km ale można jeździć i dłużej a nawet do następnej wymiany oleju.

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulietta 1.4 TB MA 2010

Domyślnie

Wątpię - to nie jest marketowa 'masówka'. Z rejonu Poznania preparaty Archoil stosuje Maptek więc ewentualnie tam zapytaj.
    Serdecznie pozdrawiam,
    PW znów dostępne ale najlepiej: wlyszkow@vp.pl
    ANALIZY OLEJU

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Mam sporo doświadczeń z serwisowaniem posiadanych dwóch 159. Jeśli auto na gwarancji to tylko ASO u Tomka Twardowskiego [cała polska]. Jeśli auto po gwarancji to PabloGarage [Warszawa i okolice].

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Ba, nawet twierdze ze do pogwarancyjnych Twardowski daje rade, ale wtedy trzeba mieć worek kapusty na swoje fanaberie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Imć
    Mieszka w
    WJ
    Auto
    Giulietta MA TCT, Giulia 2.0T Veloce, Spider 916 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał por.Jaszczuk Zobacz post
    Mam sporo doświadczeń z serwisowaniem posiadanych dwóch 159. Jeśli auto na gwarancji to tylko ASO u Tomka Twardowskiego
    Moze do 159 jest OK, ale do Julki na razie 2 razy uslyszalem TTTM, a Carserwis naprawil, niby pierdoly, ale zawsze... Mam mieszane uczucia, a szkoda, bo sa sympatyczni i lubie male serwisy gdzie mozna porozmawiac z mechanikiem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Ba, nawet twierdze ze do pogwarancyjnych Twardowski daje rade, ale wtedy trzeba mieć worek kapusty na swoje fanaberie
    100% prawda.