Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Prośba o radę w sprawie zakupu Spidera 916

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość/Warszawa
    Auto
    AF Spider 916, Thesis 2,4 JTDm

Domyślnie Prośba o radę w sprawie zakupu Spidera 916

Witajcie Drodzy Alfoholicy,

Proszę was o poradę czy warto nabyć AR Spider z 1996r... 2 lata temu w Mojej głowie narodził się pomysł na to własnie auto i nadal szukam. W sobotę oglądałem jedne egzemplarz, nie jest do ideał wymaga trochę pracy i paru zł inwestycji.

Krótki opis

rok 1996 (z przerobionym przodem po lifcie), 2.0 TS, czerwona, na 18 calowych felgach, skóra (w stanie db, wymaga wyczyszczenia), dach manual (szybka do wymiany, posiada ze 3 dziurki zewnętrzne ale podobno nie cieknie no i się trochę właściciel szarpał z nim podczas zamykania). Lakier wymaga polerki bo jest wyblakły. Silnik według właściciela to 30 tyś km po pełnym remoncie (panewki, tłoki itd), ogólnie silnik pracuje równo i ładnie. Tylko problem jest z sprzęgłem (czasami opada) według właściciela to wysprzęglik.
    Jeszcze jest trochę drobiazgów typu, brakuje śruby przy mocowaniu zderzaka, odstaje osłona od głośnika w drzwiach itd...

Proszę was czy warto wchodzić w takie auto... Cena auta poniżej 6 tyś zł.
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-08-2014 o 16:03

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

jeżeli jezdzi, nie ma tony szpachli i dziur w podłodze, a mechanicznie nie ma większych zastrzeżeń to warto za każdą cenę poniżej 8000 zł szczególnie jak się lubi "majsterkować"
    pamiętaj tylko żeby przygotować min 2000 zł na pierwszy serwis i mieć zaplecze na poprawki typu polerka, szybka i inne niedoróbki których pewnie trochę znajdziesz. Zadbany egzemplarz w dobrym stanie będzie kossztował nie mniej niż 10 tysi w zależności od wyposażenia

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość/Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał fajf Zobacz post
    jeżeli jezdzi, nie ma tony szpachli i dziur w podłodze, a mechanicznie nie ma większych zastrzeżeń to warto za każdą cenę poniżej 8000 zł szczególnie jak się lubi "majsterkować"
    pamiętaj tylko żeby przygotować min 2000 zł na pierwszy serwis i mieć zaplecze na poprawki typu polerka, szybka i inne niedoróbki których pewnie trochę znajdziesz. Zadbany egzemplarz w dobrym stanie będzie kossztował nie mniej niż 10 tysi w zależności od wyposażenia
    Dzięki za Twoją opinię!

szpachli nie wykryłem, lakier fabryczny jeszcze sądząc po jego stanie i wskazaniach miernika. Co prawda pod auto nie zaglądałem ale podczas jazdy próbnej nogami do asfaltu nie dotykałem

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Baczniej bym się przyjrzał pasowi przedniemu i podłużnicom. Pomysł wymiany przodu na inny pojawia się zazwyczaj po wypadku lub stłuczce.
    Wysprzęglik to typowa usterka, ale teksty o remoncie silnika pozostają bajkami, jeśli nie ma rachunków. Gdy się dzwoni po ogłoszeniach to połowa TS-ów jest po kompletnym remoncie łącznie z wymianą wału, a potem się okazuje że nawet szlifu nie było

I podstawowe pytanie: jak długo obecny właściciel posiada to cudo? Bo coś śmierdzi handlarzem-amatorem.

Użytkownik Świeżak Avatar jaromag77
    Mieszka w
    Pułtusk
    Auto
    AR spider 3.0 V6 12v AR GT 3.2

Domyślnie

dobra cena , ja niedawno zapłaciłem za spidera z 97 10tyś i włożyłem około 5 tyś w pierwsze 3 tygodnie teraz już mniejsze wydatki ale nie żałuję frajda z jazdy jest ,często nawet radia nie włączam żeby silnika posłuchać

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Czarnowo, Torun, Poland, Poland
    Auto
    AR GTV Spider 916 Lusso + AR 164 3.0 QV + AR 156 Crosswagon Q4

Domyślnie

Mam od kilku lat. Szukałem zadbanego, nabyłem od pasjonata i nie żałuję. Uwielbiam i nie zamierzam sprzedać. Zakochasz się. Sądząc po opisie nie jest to jakiś szczur, a w przypadku włoskiego cabrio to ważne. Tańszy raczej nie będzie.

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość/Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Baczniej bym się przyjrzał pasowi przedniemu i podłużnicom. Pomysł wymiany przodu na inny pojawia się zazwyczaj po wypadku lub stłuczce.
    Wysprzęglik to typowa usterka, ale teksty o remoncie silnika pozostają bajkami, jeśli nie ma rachunków. Gdy się dzwoni po ogłoszeniach to połowa TS-ów jest po kompletnym remoncie łącznie z wymianą wału, a potem się okazuje że nawet szlifu nie było

I podstawowe pytanie: jak długo obecny właściciel posiada to cudo? Bo coś śmierdzi handlarzem-amatorem.
    ma go od ponad 4 lat, a teraz w jego posiadaniu jest spider 115. uszkodzony nie był, przeróbka była 2 lata temu, widziałem oryginalny zderzak.

Co do silnika to pracuje naprawdę równo, przebieg 140 tyś. a remont był robiony bo podobno panewkę złapało...

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

to wiem który to)troche wisiał juz i ztaniał na WB rejestracji)ja za rok mysle spidera kupic))jako zabawke))kup napewno zadowolony bedziesz sam przód chyba wart ze 3 tysie i niełatwo zdobyctak słyszałem

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post

Tu się nie zgodzę, ja wymieniałem przód na lifta bo mi się bardziej podoba. Po za tym jeśli to pełny lift,a nie przycięta stara maska, to maska i zderzak to ponad 3000 pln
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Morspl
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    GTV Spider 3.0 V6, Infiniti QX50, Volvo xc60

Domyślnie

Mogę Ci mojego Spiderka sprzedać. Cena będzie wyższa niż to co znalazłeś na otomoto, ale zapewniam Cię, że złotówki w niego nie będziesz musiał włożyć . Kupisz i będziesz się cieszył autem w doskonałym stanie.
    O moim aucie poczytasz na naszym forum. Jak coś to pisz na priv.