Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 171

Temat: gdzie kupiliscie wasze alfy?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Ja swojej szukałem 3 miesiące aż w końcu znalazłem ogłoszenie na allegro, ale szopki z nią były niechude, cena na all była 16tys. i niby 2002r sprowadzona z belgii od drugiego właściciela, czyli można powiedzieć że okazja więc podchodziłem z pewnym dystansem do niej bo to różnie z okazjami bywa, po krótkiej lekturze opisu samochodu złapałem za komórkofon i dzwonię odbiera jakiś rosjanin przynajmniej miał taki akcent, zaraz pomyślałem, tu ktoś wali do mnie pół po rusku pół po polsku do tego samochód po okazyjnej cenie musi być jakiś wałek, no ale nic rozmawiam dalej, okazuje się że cena jest o 2tys. wyższa(błąd w aukcji, bo kolega wystawiał i się pomylił, podobno), brak tablic rejestracyjnych i to narazie tyle niespodzianek, cała reszta była w porządku, podziękowałem i powiedziałem że muszę się zastanowić. Myślę myślę można jechać zobaczyć Olsztyn k.Częstochowy daleko nie jest, więc dzwonię raz jeszcze pytam ile zejdzie z ceny w razie czego, przez telefon urwałem 500zł i powiedziałem że za 2-3h jestem, po dotarciu na miejsce bella stała pod domem, nie picowana ani nic czyli jest dobrze, parę rysek, wszystko jak na dłoni, oglądam oglądam wszystko ok. silniczek malina, suchutki widziałem bo nie było osłon bo rzekomo oddał do klejenia bo uchwyty były popękane, dobra luz zdarza się, patrzę na szyby a tu następny bonus w postaci zera na szybie znaczy się samochód jest z 2000r a nie jak było w ogłoszeniu z 2002 coraz bardziej zaczynałem wątpić w ten samochód, postanowiłem zrobić jazdę próbną i tu najlepsze mówię mu że chciałem się przejechać a on dał mi kluczyk i powiedział masz i jedź sam bo ja muszę iść do domu na moment tylko uważaj na dzieci, pomyślałem dobry jest nie boi się o samochód ani nic, tym bardziej, że z tylu na kanapie leżały wszystkie dokumenty od samochodu nic tylko kierunek piotrków i okazja jak żadna inna, ale na szczęście ja nie z tych, jajca mówię, więc wsiadłem pojeździłem troszkę, wróciłem żadnych zastrzeżeń, no to mówię do gościa biorę a no że nie może nic opuścić bo euro poszło w górę, no krew mnie zalała, zdenerwowałem się i pojechałem do domu. Ale w domu w spokoju przyszedł czas na refleksje po których doszedłem do wniosku, że chyba jednak warto bo stan był naprawę super co rzadko się zdarza, więc złapałem za telefon i powiedziałem mu że zaraz jestem po ten samochód i żeby się mu czasem euro do góry nie poszło jak tam zajade, pojechałem spisaliśmy umowę, zapłaciłem(jeszcze urwałem na przegląd 100zł) tablice zrobiliśmy z kartonu po chips-ach i heja na piotrków, nerwy były do puki nie odebrałem blach z wydziału komunikacji ale okazało się że mimo wszystko sprzedający okazał się być uczciwym kontrahentem i tak w dniu 10.09.2008 stałem się szczęśliwym posiadaczem AR166 i do tej pory odpukać bella sprawuje się bez żadnych zastrzeżeń. I to taka moja historia zakupu, także mam co wspominać. A i jeszcze jedno, po 2tyg. przsłał mi wszystkie osłony na silnik.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

b-ski, Gdzie parkujesz swoją brykę???

Bo ja też jestem z PTb

lepper
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Swoją Bellę kupiłem od gościa z Bielska, który to ją kupił na zimę by jedzic gdyż jest on motocyklista.Na początku super fajnie Alfa czyli coś nie zwracałem na uwagi innych, że sie psuje itp trochę się psuła na naprawy ogolnie i częsci wydałem 4tyś i ostatnio panewka obrócona czyli 2tyś za silnik ze wszystkim mimo wielu g odzin spędzoncyh przy niech przy grzebaniu przy różnych pierdółkach nie żałuję, że ją kupiłem.Sama jazda sprawia wiele radości a widok ludzi słyszących ryk Boxera jest bezcenny zwłaszcza jak ktoś zapyta jaki wydech dawałem, że mam taki piękny dzwięk.
    Pozdro Lep

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

hehe, dobre z tą przejażdżką, w sumie co miał się bać o auto jak był z mafii rosyjskiej DD , i tak by Ciebie dorwali , żartowałem DD .
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    tablice zrobiliśmy z kartonu po chips-ach i heja na piotrków
    Czyli auto nie zarejestrowane i pewnie bez ubezpieczenia? Nie powiem masz nerwy
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Świeżak Avatar Piotrekk
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 155 Formula ,AR 166 3.0 v6, 3.2, AR GTV 3.0 v6, AR 156 2.0 T.S., AR 159 3.2 V6, AR GTV 2.0 V6 TB

Domyślnie

W 2005 roku w lipcu w Niemczech odnalazłem swoją Alfę szukałem 3 miesiące oglądałem kilka lecz gdy ujrzałem tą obecną wiedziałem że to jest to. Mogłem kupić młodszą o 2 lata za tą sama cenę lecz jednak ta właśnie ta która posiadam tak mocno mnie urzekła i urzeka do dziś !!
    Kupiłem ją SERCEM bez sprawdzania tak jak stała bez wahania (zero rozsądku) i się nie pomyliłem !! Miałem szczęście i do dzisiaj je mam :mrgreen: .
    Alfa posiadała 2 właścicieli Włochów miała 156 tys. przebiegu i pełną dokumentacje. Był to 10 letni samochód a jechał jak marzenie. Nie była nigdy rozbita co sprawdziłem w późniejszym okresie.
    Dzisiaj Alfa ma prawie 14 lat !! w marcu jej stuknie , posiada 220 tys przebiegu i co i nic się nie psuje NIC !! Dlatego mało pisze na forum bo nie mam problemów z autem którymi mógłbym się podzielić z wami. Wymieniałem tylko części eksploatacyjne jak tarcze, klocki, oleje - (silnik , skrzynia , wspomaganie), filtry, świece i kable, przegub z osłoną, 2 amorki na tył + ostatnio sprzęgło choć jeszcze pewnie by długo wytrzymało i to prawie wszystko co robiłem przez 4 lata w aucie, nie licząc części które polepszyły standardową charakterystykę ALFY ...
    Alfa posiada też jeden drobny minus : jest to lakier ROSSO 130 który poddał się słońcu ostatniego lata, ale wkrótce będzie nowy oryginalny.
    I teraz po 4 latach mogę stwierdzić, że wszystko zależy od traktowania samochodu, jak go traktujesz tak ci się potem odwdzięcza za to. Również mogę spokojnie stwierdzić, że jest to dla mnie idealny samochód, niczego mi w nim nie brakuje i będę jeździł nim jeszcze długooo długooooo. Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar Varrels
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    [156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99

Domyślnie

Ja jedziłem z VW Polo zajechalismy z waszym kolega rafal_1974 do komisu ogladamy Polówke niezaciekawa bo jasno zielona odwracamy sie a tu ALFA Rafał domnie nawet sie na nia niepatrz... Ale to juz było zapóżno ogladamy rocznik 99 niby wrzystko oki ale z przodu Gril jest z poprzednika???? ale trudno. Zabieramy Alfe do stacji Diagnostycznek i tu WAŁEK
    -zawieszenie oki
    -chamulece oki
    -nic niewycieka niepoci sie silnik
    podłacz czujnik zeby sprawdzic spaliny i :shock: :shock: 10 krotnie przekracza emisje spralin...
    No to podziekowalismy..
    Wieczorem dzwonie do mnie Rafał i mówi ze ta Alfa to niezła okazja sam miał taka ale z Boxerem i ze jutro jak bede chciec zabierzemy alfe podpiac pod kompa 50zł i werdykt Sonda Lambada padniea :twisted: :twisted: urwalusmy na nowa sonde i teraz po Rybniku jedzi Srebna AR

wnt146
    Gość

Domyślnie

ja kupiłem w komisie w Słomnikach . cego teraz żałuje

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

"145Q" - moja bella aktualnie jest zaparkowana w stodole u dziadka na wiosce i jest przykryta jedną pierzyną i dwoma kocami a dlatego bo aktualnie urzęduje w UK. Ale jak byłem ostatnio na święta czyli jakieś 4 tyg. temu to przeważnie można było ją znaleźć na Próchnika lub Piastowskiej:] A ciebie kolego gdzie można się najczęściej spodziewać?

"currahee" - co do rejestracji to masz rację bo był nie zarejestrowany natomiast ubezpieczenie a i owszem było wykupione na 30 dni ale jak usłyszałem cenę to mało co z krzesła nie spadłem, prawie 400zł(compensa) no ale nie miałem wyjścia i trzeba było brać:/

Pzdr.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał b-ski
    "145Q" - moja bella aktualnie jest zaparkowana w stodole u dziadka na wiosce i jest przykryta jedną pierzyną i dwoma kocami a dlatego bo aktualnie urzęduje w UK. Ale jak byłem ostatnio na święta czyli jakieś 4 tyg. temu to przeważnie można było ją znaleźć na Próchnika lub Piastowskiej:] A ciebie kolego gdzie można się najczęściej spodziewać?
    Jam parkuje koło Tiny na Matejki (kolo polo marketu), podobną Alfę widziałem kiedyś koło Chrobrego, a tak to to nie ma drugiej 156 po FL w Piotrkowie.

Jeździ sporo 145/146 ale raczej malo zadbane. Często 166 i 156 ale przed FL. Czyli dominuja samochody 6-7 letnie i starsze.