Nic nie powinno się dziać.Może radio się odstroić.ipo zamontowaniu uaktywnić się alarm.Napisał thing
Nic nie powinno się dziać.Może radio się odstroić.ipo zamontowaniu uaktywnić się alarm.Napisał thing
dzięki, nie mam alarmu, także będzie spokój![]()
mialem 45Ah ale padl na poczatku zimy... kupilem 50Ah centra
koles w sklepie powiedzial ze wedlug jego katalogu do mojego modelu dedykowany jest 50Ah, najmniejszy jaki mieli to 47Ah...
slyszalem ze pojemnosc aku jest dobierana wedlug alternatora, jesli bedzie on za duzy nie bedzie doladowany nigdy na maksa...
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Działać, działała... Twoja Alfa z silnikiem 0.7 i dwoma garami też by działałaNapisał Tiga
![]()
Przy zdejmowaniu najpierw minus, potem plus. Przy zakładaniu odwrotnie... To chyba jedyna procedura jaką znamNapisał thing
tak też zrobiłemNapisał puotek
![]()
po odpaleniu, o dziwo nie działał mi nawiew :shock: ale po włączeniu awaryjnych już było ok!![]()
Z akumulatorem jest tak że jak jeździsz po mieście to nie opłaca się pakować dużej pojemności bo Ci alternator tego w życiu nie doładuje, nawet na trasie mogą być problemy i tylko na prostowniku uda Ci się go naładować do 100%Przy zakupie musz zawsze brać pod uwage moc aternatora żeby nie przesadzić. Dlatego bezpieczniej jest założyć 45A niż 60A.Napisał currahee
Swoją drogą ja w swojej 1.4TS mam uwaga - 75A!! i działa, odpala w największe mrozy i nigdy nie ma znim problemu ale doładowywany to on w trasie jestPordrawiam
Ja zamontowałem 50 Ah, w instrukcji zalecany jest 45Ah - 50Ah, 60 Ah jest zalecany do Alfa z klimą.
Tak tez zrobiłam :wink: i podpiełam prostownik :?Napisał puotek
Napisał stara.plesn
Napisał thing
O matusiu .... a ja mam alarmczekamy do rana
![]()
Jak nie trzeba wyjmować aku,to go wogole nie odłączam,tylko podpinam prostownik.Jeszcze nic mi nie wybuchło i sie nie spaliło.Przeciez w czasie jazdy też jest ładowany i to dużo większym prądem niż z jakiegoś tam prostownika.Z alarmem powinno byc ok.Jak bedzie wył to powinien sie dac wyłaczyc pilotem.
Witam,
Ja kupiłem 50 A Centry i jest OK.
Żona jeździ do pracy około 3 kilometrów w jedna stronę i o dziwo nie ma problemów,
alternator doładowuje a w duże mrozy odpalała bez problemów.
Co do ładowania na podpiętych klemach, jeżeli masz instalację OK tzn. przyczyną
rozładowania akumulatora było jego eksploatacyjne zurzycie to można nie odłączać -
naładujesz. Jeżeli masz zwarcie w instalacji to niestety nie naładujesz. :cry:
Alfa Romeo 156 2,0 TS SportWagon '01
nadal Lancia Lybra SW 2,4 JTD '02
i Opel Astra III 1,4 Twinport '08