Mechanik stwierdził że dwumas mam do wymiany chciałbym zasięgnąć opinii na forum za nim może niepotrzebnie wydam kilka tys.PLN.
Objawy: stukniecie z okolic skrzyni na 1 biegu przy puszczeniu sprzęgła podczas ruszania, stuki podczas jazdy i zmiany na 2 3 i raz usłyszałem na 4 a 5 i 6 ok. Trzęsie kierownica przy prędkościach od ok 110-140km/h dalej i wcześniej jazda odbywa się normalnie(z tego co wiem od dwumasy trzeslo by całym autem wiec to raczej nie od tego) Wibracje na pedale sprzęgła po naciśnięciu do ok 1/2 po naciśnięciu do końca jest ok.
Budą nie Trzęsie na biegu jałowym jak i przy ruszaniu czy podczas jazdy jedynie kierownica jak pisałem wcześniej raczej z winy kół czy czegoś innego. Jedyne szarpniecie całym autem mam tylko i wyłącznie przy odpalaniu przez nie cała sekundę przy gaszeniu jest ok.
Auto stoi jeszcze na warsztacie na razie nie kazałem wymieniać bo nie spodziewałem się takiego wydatku i nie jestem do końca pewien czy te objawy pasują do kończącego żywot koła dwumasowego. Mam jeszcze cichą nadzieje ze jest inna przyczyna bo po 4 miesiącach od kupna GT i już taki wydatek się szykuje...![]()