Wracając do Rial Montreal Race to jeden minus ( jak zwykle ) ,że rant pomniejszy mi optycznie sporo koło . Wracając do wizualizacji to nie trzymajcie się jej sztywno bo Węgorz wkleił je na jakieś 19" pewnie z dużym ET . Faktycznie one mają 8,5 cala i ET30 więc koło będzie prawie na równi z błotnikiem więc i lepiej będzie to wyglądało . Wracając do TI ,które Alces wkleił - faktycznie najlepsze rozwiązanie do 159 ale... oklepane aż nadto .Bo jak widze 159 na "dużym " kole to na 99% jest to TI . No i cenowo -kosmos . I w sumie chyba dam se luz z tymi Rialami bo wolałbym uniknąć wspomnianego pomniejszenia ( a już na wizualizacji widać jak mały rottor optycznie pomniejsza koło ) . Szukam sobie powoli coś na kształt Tomasonów TN4 w 19-20" albo czegoś co ma ramiona felg wyciągnięte właśnie do samej opony . A co do glebowania to najprędzej przyszły sezon i to zależnie jak koło usiądzie bo przyznam ,że 159ka ma przód długi i nisko zawieszony ( już zaliczyłem kilka przycierek na progach zwalniających ) . Miały być w sumie Torry białe od Miśka ale patrząc na 159ki w 18" to opona musi być balon bo 225/40/18 powoduje za duże "luzy" w nadkolu ( zwłaszcza przy seryjnym zawiasie ). Kolega KUASY sprzedaje też 18ki "szprychy" z Brery ( też się zastanawiałem ) ale 18" odpada . Jak ma być szał to poniżej 19" nie schodzęNa zimę zostaną moje obecne "baloonsy" 16" bo nawet fajnie na Alfonsie wyglądają.
Ja będę jeździł zima na 225 45 18![]()
Mi się ten kolor totalnie nie podoba, jest taki 'blady' bez wyrazuMoże to kwestia zdjęcia i na aucie będzie to wyglądać inaczej, ale jakoś tak 'tanio wyglądają'
Natomiast słuszny rozmiar
![]()
Luzzz . Każdy oryginał siedzi wąsko . Producenci oryginałów celowo robią felgi "normalnych" szerokości i ET żeby uniknąć niepowołanych efektów typu piaskowanie błotników . I nie przytaczać mi tu felg 10J/19" z X5 bo one nawet w X5 siedzą normalnie a ,że ktoś zakłada je do 3-ki na naciągu to jego sprawa![]()
Troche zejde z tematu. Mam stalowki GM z Et37, psuja tylo na tyl, przod nie wchodzi na zacisk. Na przod mam felgi z et34 alfy. Czy mkge zrobic mix - przod 34 tyl felgi Gm et37? Na zime oczywiscie.
Tak.niema w tym nic zlego