A co ma do tego bateryjka w kluczyku i wyłącznik "pożarowy"?
A co ma do tego bateryjka w kluczyku i wyłącznik "pożarowy"?
Bateria w kluczyku - ma "siłę" aby komunikować się z centralnym zamkiem lecz po chwili brakuje jej energii na komunikowanie się z komputerem centralnym przez stacyjkę.
Wyłącznik "pożarowy" - "luźna kulka" nie załącza właściwie styków (znam takie co najmniej dwa przypadki).
Zobacz czy nie masz klemu plusowej luźnej ja w 156 miałem takiego zonka ostatnio,ale podniosłem mache niby dokręcona,ale nie do końca i raz stykała a raz nie.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Baterie w kluczyku wymienię, choć używałem go przez następne 2 dni i nic się nie działo, ale na razie wziąłem drugi kluczyk.
Klemy sprawdzane od razu jak wyglądają połączenia, wszystko sztywno i mocno się trzyma.
A jak sprawdzić ten przycisk pożarowy, tzn czy jest coś luźnego w nim, tak?
Wiem gdzie się znajduję ale nie zaglądałem tam, co trzeba zrobić by go dobrze ewentualnie sprawdzić?
Nie ma możliwości sprawdzenia, trzeba wcisnąć palcem i już. Próby rozebrania kończą się w 80% wymianą.
Działa w momencie wstrząsu i wtedy odcina dopływ paliwa. Resetuje się go poprzez wciśniecie.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To co za ciężki tyłek mam? waże 95kg, co wsiadając do auta mogłem go uruchomić? a jak sprawdziłem pod maską kable i wsiadając spowrotem do auta to go podownie wcisnąłem? chyba raczej nie możliwe było by to, bo za każdym razem wsiadam jak wsiadam
A czy przy wciśniętym przycisku pożarowym całkowicie odcina prąd? centralny z kluczyka nie działał, wyświetlacz ciemny, ale dalej to nie wiem bo gula w gardle, że nie myślałem racjonalnie, oczywiście przez chwilę do czasu jak odpaliłemmam nadzieję, że to się nie powtórzy!!!
Tak, odcina cały prąd, jest pod fotelem koło szyny.
Kolego @marcinq24 - wydaje mi się, iż wszyscy chcą Ci pomóc i choćby śmieszna sugestia to należy spokojnie sprawdzić,
- czy czasem nie miałeś kłopotów z cofniętym licznikiem. Podpowiedz mojego mechanika - nie umiejętne grzebanie w komputerze może powodować błędy w oprogramowaniu tegoż komputera, należało by go przeprogramować (ponowne wgranie oryginalnego softu).
Wyłącznik "pożarowy" - dwie wersje 1. dwu-przewodowa tylko pompa paliwa. 2. trzy-przewodowa - paliwo,komputer.
Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 23-08-2014 o 16:57