No to 3 piny to czujnik nasłonecznienia - tylko do klimatronica, to samo z czujnikiem temp. zewnętrznej.
No to 3 piny to czujnik nasłonecznienia - tylko do klimatronica, to samo z czujnikiem temp. zewnętrznej.
Hej Alfiaki!
Dziś nareszcie mogę się Wam pochwalić, że nareszcie spełniłem swoje marzenie i wyświetlacz komputera działa
Wyglądało to tak, że zmieniłem całą budkę, bo w mojej zamiast wyświetlacza była plastikowa zaślepka z logo AR. Podłączylem 2-pinową kostkę zasilającą diodę od alarmu i szeroką kostkę kilkunastopinową od wyświetlacza, która znajduje się po prawej stronie od spodu schowka. Moja alfa to anglik, więc pamiętajcie że u Was zapewne wszystko jest z odwrotnej strony. Nie podłączalem tej 3-pinowej od czujnika naslonecznienia, bo mam zwykłą klimę i nie jest mi potrzebny, a żeby ją spiąć zapewne musiałbym wyjąć schowek, bo nigdzie jej nie mogę znaleć. Niby to tylko kilka śrubek ale potrzebne jest na to troszkę czasu. Najwięcej pracy miałem ze zmianą manetek przy kierownicy, bo moja stara lewa nie miała przycisku do zmiany opcji wyświetlacza. Musialem oczywiście zdjąć kierownicę, balem się o taśmę, bo przy tej alfie, z której brałem części na szrocie rozpadła się, gdy szarpnąłem kierownicę ale u mnie jest troszkę inaczej, bo jest całkowicie schowana w bębnie, tam był tylko kołnierz z jednej strony. Musiałem poprawiać ten mały biały okrągły plastik, który wyłącza kierunkowskazy, bo założyłem go nie tak jak powinien być ale to nic skomplikowanego, wystarczy chwilkę pomyśleć. Nie mogłem rozłączyć kostki od poduszki i troche mi to utrudniało pracę ale dwie ręce mi wystarczyły.
Jedyny mankament jest taki, że nie pokazuje temperatury, nie wiem czemu. Sprawdzałem czujnik w lusterku, bo pomyślalem, że pewnie jest tylko atrapa, ale jest na miejscu. Może Wy mieliście taki problem, jeśli coś o tym wiecie, to proszę o poradyNie wiem jeszcze jak przestawić datę i godziną , może z tym też mi pomożecie
Jeśli chcecie wiedzieć więcej szczegółów służę pomocą![]()
Musisz zmienić panel klimatyzacji na ten z przyciskami +,-, INFO
I tymi przyciskami ustawię datę i godzinę, czy chodzi Ci o temperaturę?