Ja miałam taki sam objaw dokładnie i znikł po wymianie rozrządu. Pewnie któryś pasek się slizgal
Ja miałam taki sam objaw dokładnie i znikł po wymianie rozrządu. Pewnie któryś pasek się slizgal
Czy ktos potrafi zidentyfikowac co to za dzwiek i skad pochodzi. Slyszalny tuz po ruszeniu jakby cos zasyssalo paliwo w bardzo glosny sposob,dzwiek w oklicy lewego potszybia, sorki za ciche nagranie
DZIWNY DŹWIĘK PRZY DODAWANIU GAZU.
Witam Panowie,
sprawa wygląda tak w mojej 159 1.9 JTDm 150PS 11/2005r
W trakcie jazdy przy dodawaniu spokojnym gazu oraz gdy gaz odpuszczam pojawia się dziwny dźwięk coś w stylu dźwięku szumiącego łożyska - dźwięk nie jest bardzo głośny lecz mimo to słyszalny. Wydaje mi się, że dochodzi on, siedząc za kierownicą z prawej strony komory silnika.
Czy ktoś wie co to może być?
Czy to może być pompa wspomagania (mechanik wspominał mi że w najbliższym czasie kwalifikować będzie się ona do wymiany) lub alternator, łożysko koła lub coś z zawieszenia?
Czy ktoś miał podobną sytuację?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez KUSZA ; 01-11-2014 o 20:02
mam takie jakieś stuki jak na filmiku, w sumie nie przeszkadzają i tak tylko się z ciekawości pytam, jak koło zdjąłem to już ich nie słyszałem
Panowie raz na jakiś czas rano jak odpale auto po postoju słychać podczas dodawania gazu odgłos jakby coś się zacierało, ale tylko przez chwilę, po chwili znika, widzę że temat wałkowany wiele razy, wiadomo co to jest? Klima? Czyli co, dodać oleju więcej?
o tym nie pomyślałem![]()
Apropo popiskiwania zabawki gumowej, przy ruszaniu/hamowaniu ale też na nierównościach dźwięk dochodzi z okolicy schowka, podszybia. Jest to wkurzające i ciężkie do zlokalizowania. Nie stawiałbym na paski ponieważ na dołkach popiskuje sobie w najlepsze i to dosyć głośno. Pamiętam, ze kiedyś podobnie skrzypiały półki tylne w autach, ale tu w sedanie półka jest na amen. Help AR159 sedan 2,0